Nedir? Nasıl? Neden?

ABD SEC’in yeni hedefi airdrop’lar: 2 şirket dava edildi

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto piyasa yapıcısı Moonwalkers ve Hydrogen şirketlerine kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı ve şaibeli airdrop yaptığı gerekçesiyle dava açtı.

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), piyasa manipülasyonları ve kayıt dışı menkul kıymet satışı iddiasıyla birçok kripto firmasına dava açmaya devam ediyor. Komisyonun yeni hedefinde ise ödül ve airdrop yoluyla dağıtımları hedefliyor. SEC, kripto para piyasa yapıcı şirket olan Moonwalkers ve Hydrogen firmasının yerel token’ı HGT’nin 2018 yılındaki ödül programı airdrop aracılığıyla dağıttığını ve Hydrogen projesini finanse etmek amacıyla doğrudan ticaret platformu aracılığıyla kullanıcılara satış yaptığını iddia ediyor.

SEC, Hydro’nun toplu satışlarının platformlarındaki fiyatları düşüreceğini keşfettikten sonra, şirketin CEO’su Micheal Kane, token’ların takas edilmesi için Moonwalkers ile çalışarak fiyatları stabilize eden ve kullanıcı ilgisini artıran piyasa manipülasyonu oluşturduğunu öne sürdü.

Menkul Kıymetler komisyonuna göre, Hydrogen şirketinin eylemleri hem piyasa manipülasyonu hem airdrop teklifleri, kayıt dışı menkul kıymet teklifi oluşturuyor.

“Menkul kıymetler yasalarından kaçamazlar”

SEC’in icra bölümünden Carolyn Welshhans tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Şirketler, menkul kıymetlerinin kayıt dışı tekliflerini ve satışlarını ödül, tazminat veya benzeri yöntemlerle yapılandırarak federal menkul kıymetler yasalarından kaçamazlar.”

Bilindiği üzere SEC, 2017 yılından bu yana ilk kripto para tekliflerini aktif olarak takip ediyor. Kripto endüstrisindeki birçok kişi airdrop’ları menkul kıymet yasalarından muaf olarak değerlendirdi.

SEC için Hydro davası, uzun süredir devam eden ve net bir yetkiye sahip olan piyasa manipülasyonu suçlamasını içeriyor. SEC, token’ların satış dışı dağıtımlarının hala menkul kıymet teklifleri olarak kabul edilebileceğini öne sürüyor. SEC’in şikayeti, yatırımcıları Hydro’nun değerli olacağına inandırdığını söyleyen yönetim kuruluna atıfta bulunuyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu