Nedir? Nasıl? Neden?

ABD Senatosu, Tornado Cash yaptırımlarını değerlendirdi

Sponsorlu İçerik

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Elizabeth Rosenberg, kripto para karıştırıcısı Tornado Cash gibi protokollere karşı yaptırımların suçlular içinde caydırıcı nitelikte olabileceğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın 7 milyar doların üzerinde para akladığını iddia ettiği Tornado Cash uygulaması dün ABD Senatosunda konuşuldu. Görüşmede yaptırım paketinin son derece desteklendiğini belirtti. ABD’nin terör finansmanı ve mali suçlardan sorumlu bakan yardımcısı Elizabeth Rosenberg, Bankacılık Komitesi’nde gerçekleşen “Rusya’ya Yönelik Yaptırımların Sıkılaştırılması” başlıklı oturumda, açıklamalarda bulundu.

Rosenberg, Tornado gibi protokollere uygulanan yaptırımların ABD’nin Rusya ve diğer yasa dışı aktörlere karşı cezalandırma sistemini güçlendirebileceğini ve teknolojiyi kara para aklamak için kullanacak suçlular için caydırıcı olabileceğini kaydetti.

“Kara para aklamaya izin vermiyoruz”

Bakan Rosenberg, yaptırım paketi hakkında, “Bu kara para aklamaya izin vermeyeceğimizin sinyalini vermek için kullanabileceğimiz etkili bir yol.” şeklinde konuştu.

Söz konusu oturumda konuşan Senatör Elizabeth Warren ise şu ifadeleri kullandı:

“Son birkaç yıldır öğrendiğim bir şey var: Kripto destekçileri çok yüksek sesle ağladığında, muhtemelen bir şeylerin üzerindesinizdir. Vergi kaçakçılığı, kara para aklama gibi şeylerle alakalı saklayacak bir şeyleri yoksa o zaman biraz şeffaflığa aldırmamaları gerekir.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu