Nedir? Nasıl? Neden?

Abra, ABD düzenlemeli ilk kripto bankasını başlatıyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası ve kredi platformu Abra, ABD tarafından düzenlenen ilk kripto bankasını başlattığını duyurdu.

Kripto para sektörünün ayı hakimiyetinde olması ve kripto kredi platformlarından Celsius ve Voyager’ın iflas bayrağını çekmesi, bazı firmaların yükselişlerini perde arkası edemiyor. Kripto kredi platformu ve borsa olarak hizmet veren Abra, ABD tarafından düzenlenen ilk bankasını başlattığını, 2023 yılında bankanın faaliyete geçeceğini duyurdu.

Abra’nın yeni banka hamlesi, ABD tarafından düzenlenen ilk faiz getiren kripto çalışmasını yapmak, kripto alanında yıllardır süren rekabete yeni bir boyut kazandırıyor. Düzenlemelerle korunan bankanın tüketicilere yasal güvenceler ve kripto riskleri sunacağı kaydedildi.

Abra Bank’ın tüm mevduatları, geleneksel bankalara benzer şekilde faiz tahakkuk eden stabil coinlere dönüştürecek şekilde ayarlandığı açıklandı. Kripto bankası, müşterilerin 100’den fazla kripto para birimini transfer ermesine olanak sağlayacak.

Hatırlanacağı üzere, Abra Haziran ayında bir kripto kredi kartı başlatmak için American Express ile ortaklık kurmuştu.

“Düzenleyiciler tarafından korunması Abra’yı farklı kılıyor”

Abra CEO’su Bill Barhydt, konuyla ilgili verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Abra Bank, hizmetleri arasında kripto saklama, kredi verme gibi çeşitli firmalar tarafından sunulan özellikleri vaat ediyor. Ancak, Abra’yı rakiplerinden farklı kılan düzenleyiciler tarafından korunması. Düzenlenmiş lisanslı bir banka olarak, artık şeffaflık ve kamuyu aydınlatma konusundaki görüşüm değil.”

Abra’nın hamlesi, çöküş yaşamadan önce yüksek getiri sunan Celsius ve Voyager Digital’in Bölüm 11 iflas işlemlerinin ortasında geldi. Abra, ABD’deki diğer tüm sigortalı bankalar gibi düzenleyicilere risk profillerini desteklemek için yeterli varlığa sahip olduğunu kanıtladı. Tam lisanslı bir banka olarak süreci tamamlayan Abra, 2023’ün ikinci çeyreğinden önce piyasaya banka olarak girmeyi planlıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu