Nedir? Nasıl? Neden?

Afrika ülkelerinde kripto paraların benimsenmesi artıyor

Sponsorlu İçerik

Kripto paraların benimsenmesi Afrika kıtasında giderek artıyor. Kripto paralara sahip olanlar, ticaret hacmi ve düzenlemelerin tümü daha fazla benimsenmeye doğru ilerliyor.

Arcane Research ve Luno’nun raporuna göre, Uganda, Nijerya, Güney Afrika, Gana ve Kenya‘nın Google tarafından “Bitcoin” kelimesini aradığı ilk on ülke arasında yer aldığını tespit etti. Kripto para kabulü Afrika kıtasında önemli ilerlemeler kaydediyor. Raporda, kıtanın muazzam bir etki alanı olasılığının yanı sıra, düşük mevcut kripto evlat edinme kombinasyonunu vurgulayan Afrika, “kripto para birimlerinin benimsenmesi için en umut verici bölgelerden biri olma yolunda ilerliyor” olarak tanımlanıyor. Kripto para endüstrisinden birkaç lider, Afrika hakkında benzer görüşlerini paylaştı.

Raporda, Afrika ülkelerinin genç nüfus, sık sık parasal krizler ve para birimi başarısızlıkları, büyük bankacılık dışı veya yetersiz banka nüfusu ve pahalı ödeme yöntemleri sergilediği vurgulanıyor. Bu nedenler, ülkede kripto para birimlerinin toplu olarak benimsenmesi için güçlü bir durum sunuyor. Bitcoin, Afrika kıtasının karşılaştığı birçok parasal sorunu çözüyor. Nijerya uzun zamandır kıtanın ticaret hacmine hâkim oldu, ancak raporda Güney Afrika’nın %13 ile Afrika’daki internet kullanıcıları arasında en yüksek kripto para sahipliği veya kullanım yüzdesine sahip olduğunu ve bunu %11 ile Nijerya‘nın izlediği belirtildi. Güney Afrika vatandaşları kripto para benimsenmesinde dünyada beşinci sırada yer alıyor.

Twitter CEO’su, Afrika’nın kripto para benimsemesini sağlayacağına inanıyor

Coronavirüs pandemisi dünyaya gelmeden önce Twitter ve Square’in CEO’su Jack Dorsey altı aydan bir yıla kadar Afrika’da kalma ve kıtadaki kripto para fırsatlarını keşfetme planlarını açıklamıştı. Jack Dorsey, Afrika’nın kripto paraları önümüzdeki yıllarda yaygın bir şekilde benimseme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Geçtiğimiz hafta, Güney Afrika‘nın en güçlü ikinci haftalık hacmine ulaşıldı ve Localbitcoins’de yaklaşık 1.65 milyon dolarlık BTC el değiştirdi. Nijerya‘da eşler arası ticaret rekor seviyelere yükseliyor ve haftalık ticarette 9.2 milyon dolara ulaştı. Çoğu Afrika ülkesinde kripto paralarla ilgili düzenlemeler hala gri bölgede.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu