Nedir? Nasıl? Neden?

Almanya hükümeti kripto parayı destekleyecek

Sponsorlu İçerik

Olaf Scholz önderliğindeki yeni hükümet kripto para birimlerini ve blok zincirini destekleyecek

Avrupa’nın en büyük, dünyanın dördüncü en büyük ekonomisi olan Almanya’ya, Olaf Sholz ‘trafik koalisyonu hükümeti’ ile liderlik edecek. 2015 yılında Gerard Schröder’in görevi bırakmasından bu yana ilk defa Sosyal Demokrat Partili bir Aday Almanya’ya liderlik ediyor.

Almanya’da 16 yıl aradan sonra Şansölye Angela Merkel liderliğinden yeni bir hükümete geçti. Yeni hükümet birçok beklenti ve sorumluluk üstlenerek iktidara geliyor. Bu aynı zamanda dijital para endüstrisi için 4 yıllık bir büyüme ve benimsenme anlamına da geliyor. Yeni hükümet kripto paralar ve blok zinciri ilgili izleyecekleri politikalar üzerine ayrıntılı bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili merak gittikçe büyüyorken, gözler Olaf Sholz’a çevrildi.

Yeni hükümet kripto parayı ve blok zinciri onaylıyor

Yeni Alman hükümetinin ana gündemlerinden biri ‘dijitalleşme’ olacak. Üç siyasi partiyi bir araya getiren hükümet, Avrupa’nın pandemiden etkilenen ekonomisini canlandırma sözü verdi. 177 sayfa içeren belgede, bu hedefe ulaşmak için çeşitli stratejiler ortaya koydu. Sözü geçen belgede kripto para birimleri ve blok zincir teknolojisine de belirgin bir şekilde yer verilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yeni finansal yeniliklerden, kripyo varlıklardan ve iş modellerinden kaynaklanan fırsatlar ve risklerle ilgili yeni bir dinamiğe ihtiyacımız var. Avrupa Birliği içinde, geleneksel ve yenilikçi iş modelleri arasında büyük dijital şirketlere yönelik eşit rekabet koşullarına sahip eşit bir oyun alanı sunuyoruz.

Hükümet dijital varlık endüstrisi düzenlenmelerini geliştirecek

Yeni hükümet, dijital varlık endüstrisi için düzenlemeleri geliştirmeye odaklanacak. ‘Yeni iş modellerinin bütünsel ve risk açısından yeterli denetimini sağlamak için’ sektörü denetlemek diğer ülkeler ve bölgesel düzenleyicilerle birlikte çalışmayı planlıyor. Açıklama şu sözlerle sona erdi.

“Kripto sektörü için ortak Avrupa denetimine ihtiyacımız var. Koalisyon, kripto varlık hizmet sağlayıcılarını, hak sahiplerini tutarlı bir şekilde belirlemeye mecbur bırakıyoruz”

Bunun beraber yeni hükümet, potansiyel olarak yasadışı amaçlar için kullanılabileceklerini de kabul ederek dijital para birimleri konusunda temkinli davranıyor. Kripto para birimi ve blok zinciri teknolojisinin yasalara nasıl entegre edileceği büyük bir merak konusu.

Olaf Sholz kimdir?

63 yaşındaki Alman siyasetçi Olaf Sholz, 14 Haziran 1958 yılında Osnabrück’de doğdu. Asıl mesleği avukatlık olan Sholz, 1998’de Alman Parlamentosu Bundestag’a katıldı. 14 Mart 2018’den bu yana Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2011 ile 2018 yılları arasında Hamburg’da Belediye Başkanlığı yapmıştır. Sosyal Demokrat Partilidir. Şimdilerde ise Almanya hükümetinin yeni lideridir.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
 Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu