Nedir? Nasıl? Neden?

Almanya Merkez Bankası yetkilisi: DeFi sektörü düzenlenmeli

Sponsorlu İçerik

Geçtiğimiz Mayıs ayında Almanya Federal Mali Denetleme Kurumu’nun (BaFin) DeFi sektörü hakkında düzenleme talep etmesinin ardından başka bir düzenleme talebi daha geldi. Almanya Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Joachim Wuermeling, DeFi sektörünün küresel bir düzenleyiciye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Almanya Merkez Bankası Yetkilisi Joachim Wuermeling yakın tarihte yaptığı açıklamada, merkeziyetsiz finansı “kumarhane” olarak değerlendirmeyi reddederek, yeni finansal teknolojilerin bankalar gibi uluslararası bir standart belirleyici olduğuna dair çağrıda bulundu.

Wuermeling, blockchain tabanlı finans segmentinin nasıl ele alınacağı ve bu teknolojinin bankaları gereksiz hale getirip getirmeyeceği konusunda yeni bir tartışma başlattı. Hatırlanacağı üzere Finansal İstikrar Kurulu’ndan (FSB) kripto para sektörü içi yeni kurallar geliştirilmesi istenmiş ve sonrasında tek bir varlık tarafından kontrol edilemeyen finansal hizmetleri düzenlemenin doğru yolu üzerine tartışmalar başlamıştı. Almanya Merkez Bankası banka denetim, ve BT’den sorumlu yönetim kurulu üyesi Wuermeling yakın tarihte yaptığı konuşmada, “DeFi, teknoloji meraklısı spekülatörler için bir kumarhane gibi görünüyor” dedi.

“DeFi hızlı bir şekilde büyüyor finansın geri kalanıyla ve ekonomiyle olan bağları da artabilir… Şu anda düzenleyici seçenekleri tartışmamız gerekiyor. Fakar teknolojinin gelişmesi için hala aşılması gereken çok fazla engel var.”

“Dijitalleşme sınır tanımıyor”

Deutsche Bank ve JPMorgan gibi uluslararası kuruluşlara atıfta bulunan Wuermeling, dijital inovasyon için küresel foruma sahip olmak istediğini söylediğini söyledi.

“Dijitalleşme sınır tanımıyor. Bu nedenle, düzenlemeleri tasarlarken ulusal sınırlar arasında koordinasyon sağlamamız gerekiyor.”

Konuyla ilgili açıklama yapan FSB sözcüsü, bu çalışma için henüz bir zaman çizelgesi belirlenmediğini, ancak Ekim ayında stablecoin’ler hakkında ayrı bir raporun sunulacağını açıkladı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu