Nedir? Nasıl? Neden?

Almanya’da DeFi sektörü mercek altında

Sponsorlu İçerik

Almanya Federal Mali Denetleme Kurumu (BaFin), merkezi olmayan finans (DeFi) sektörünün düzenlenmesi gerektiğini açıkladı. Kurum, Avrupa Birliği’nin sektör için açık ve çokbaşlı olmayan bir düzenleme yapmasını istiyor.

BaFin, kripto düzenlemeleri konusunda ısrarcı

BaFin, Almanya’daki kripto para birimi, finans, bankacılık gibi hizmetleri düzenlemekle görevli olan bir düzenleyici kurumdur.

BaFin’in yönetici direktörü Brigit Rodolphe, otoritelerin kripto para birimi alanını düzenlemenin ötesine geçmesini ve DeFi sektörüne odaklanmaya başlamasının mantıklı olduğunu düşünüyor.

Almanya’da faaliyete başlamak isteyen kripto şirketlerinin, şu anki düzenlemelere göre otoritelerden bir kripto saklama lisansı almaları gerekiyor.

BaFin, DeFi alanından ve sektördeki düzensiliğin risklerinden bahseden bir makale yayınladı. Düzenleyici, AB ülkelerinin bir araya gelmesini ve yatırımcıları korumak için alanı düzenlemesini istiyor.

“Açık olan bir şey var: saat işliyor. DeFi piyasası ne kadar uzun süre denetimsiz kalırsa, tüketiciler için risk o kadar büyük ve sistemik önemi olan kritik tekliflerin kendilerini kurma tehlikesi de o kadar büyük oluyor”

Rodolphe ayrıca bilgisayar korsanlığı saldırıları ve dolandırıcılık olasılığı gibi tüketicilere yönelik risklere de değindi. Bu sorunlar günümüze kadar milyonlarca euroluk kayba ve mağduriyetlere neden oldu.

“Ütopya mı? Daha doğrusu distopya mı? Kripto kredimi ertelemek istersem kiminle iletişime geçmeliyim? Kripto varlıklarım aniden tamamen kaybolursa ne olur? Her halükarda bu tür durumlar için mevduat koruma fonu şu anda bulunmuyor”.

Rodolphe ayrıca geleneksel finans dışındaki tüm finansal hizmetlerin lisanslanması ve denetlenmesi gerektiğini ve sektöre açıklık getirecek kuralların oluşturulması için düzenlemelerin savunulması gerektiğini söyledi. Düzenlemelerin tüm Avrupa ülkelerinde benzer olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Almanya’da kripto paralara bakış

Almanya şu anda dünya çapında en kripto dostu ülkelerden biri. Ülkenin uzun vadeli kripto para kazançları konusunda sıfır vergi politikası var. Mart ayında yapılan araşsırmalar, Almanların yaklaşık %50’sinin kripto yatırımlarıyla ilgilendiğini gösterdi.

2021’de Almanya, blockchain dostu yasalar ve alan için düzenlemeleri sıkılaştırma planları da dahil olmak üzere kripto alanıyla ilgili stratejik hamleler yaptı. Rodolphe’ye göre, DeFi düzenlemeleri, geleneksel finansal ürünler için oluşturulan yasalar ile aynı düzeyde etkinliğe sahip olmalı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu