Nedir? Nasıl? Neden?

Almanya’dan kripto vergilendirmesinde küçük istisna

Sponsorlu İçerik

Almanya Maliye Bakanlığı, kripto para birimlerini 1 yıldan uzun süredir ellerinde bulunduran kişilerin vergi vermek zorunda kalmayacağını açıkladı.

Almanya Maliye Bakanlığı kripto para politikalarında bazı değişiklikler yaptı. Yetkililer, bireylerin kripto varlıkları 1 yıldan uzun süre hesaplarında tutmaları durumunda, Bitcoin ve Ethereum satışlarında vergi ödemek zorunda kalmayacaklarını söyledi. Almanya Maliye Bakanlığı, dijital gelir vergisi muamelesine odaklanan bir mektup yayınladı.

Federal eyaletler, yüksek vergi makamlarıyla işbirliği yaptıktan sonra, milletvekilleri BTC ve ETH satışlarının, varlıkların hesaplarda 12 aydan fazla tutulması halinde vergiden muaf hale getirmeye karar verdi. Politika kripto para birimlerini staking/ borç verme için kullanılmış olsa bile geçerli olacak.

“Özel şahıslar” detayı

Hazine Bakanlığı‘nın yayınladığı mektupta özel şahıslar detayı dikkat çekti. Yayınlanan mektubun bir bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“Özel şahıslar için, satın alınan Bitcoin  ve  Eter’in satışı bir yıl sonra vergiden muaftır.”

Daha önce, bu tür faaliyetlerde kullanılan kripto varlıkların vergiden muaf olması için 10 yıl süreyle hesaplarda bulunması gerekiyordu. Bakanlık, konuyu ilk defa ülke çapında tek tip bir idari talimatla ele aldığına dikkat çekti. Yetkililer ise kripto paraların vergilendirme politikasıyla ilgilenmeye devam edeceklerine ve ortaya çıkan sorunları kaldıracaklarına söz verdi.

Vergi makamları ve devlet kurumları işbirliğinde olacak

Alman yetkililer, federal vergi makamları ve devlet kurumları ile koordinasyon içinde çalışacağını bildirdi. Mektubun başka bir bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:

“Elbette, BMF mektubunun yakında resmi olarak yayınlanması, konuyla ilgili tartışmamızın sonu değil, bir ara sonuçtur. Kripto dünyasının hızlı gelişimi, konularımızın bitmemesini sağlıyor. İşbirliği yapma yükümlülüklerine ilişkin ek bir mektup ve bir kayıt halihazırda devam etmektedir.”

Almanya, son zamanlarda kripto para birimi sahnesinin ilgi odağı oldu. Yakın tarihli bir Concub araştırması, Avrupa bölgesinin bu yılın ilk çeyreğinde dünyanın en kripto dostu ülkesi olduğunu ortaya koydu. Araştırma şirketi, Almanya’nın sektöre olumlu yaklaşımını ve çoğunluğa katılan yerel para kurumlarının artan sayısını vurguladı. Almanya’nın önde gelen finans şirketi Sparkasse, 50 milyon kişiden oluşan kullanıcı tabanına kripto para hizmetleri sağlayacağını duyurdu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu