Nedir? Nasıl? Neden?

Altın ve BTC’ye odaklı BOLD ETP, işlem görmeye başladı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın ilk Bitcoin ve altın kombinasyonu olan yatırım ürünü ETP, İsviçre’nin kripto borsası SIX’te listelendi.

Enflasyona karşı hangi varlığın daha iyi bir koruma aracı olduğu tartışması yıllardır devam ediyor. Dolar, euro, altın ve kripto para birimleri tartışmalara dahil yatırım araçları arasında yer aldı. Hem altına hem de bitcoin’e odaklanan bir değişim ve yatırım ürünü de ilk kez işlem gördü. ETP yayıncısı 21Shares ve kripto varlık veri sağlayıcısı Byte Asset Management‘in ortak girişimi olan proje, İsviçre SIX borsasında işlem görmeye başladı.

Byte Tree Varlık Yönetiminin, BOLD ETP olarak adlandırdığı ürünün, belirli bir kriteri takip ederek fiyatlandırılacağı kaydedildi. İki varlığın karşılaştırmalı oynaklığına göre aylık olarak yeniden dengelenen bir kıyaslama endeksini takip edeceği de bildirildi. Aylık olarak değişen bitcoin ve altın oranı son 365 gün içerisinde hangi üründe daha az volatil olursa, yüzde ağırlık oranın o güne kayacağı belirtildi. Ürünün başlangıç oranının yüzde 18,5 bitcoin ve yüzde 81,5 olarak belirlendi.

“BTC, Nasdaq’tan iyi performans gösterecek”

ByteTree CIO’su Charlie Morris, altın ve Bitcoin’in teknoloji hisselerinden daha fazla getiri sağladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Tahvil ve öz sermayenin 60’a 40 oranı artık parlaklığını yitirdi. BOLD artık yeni 60’a 40 oranı olarak görülebilir. Altının oynaklığı Nasdaq’tan daha düşüktü ancak sarı metal teknoloji hisselerinden daha iyiydi. İnternet zirveye ulaştığı için teknoloji stokları düşüyor. Bu nedenle Bitcoin, hem boğa hem de ayı piyasalarında Nasdaq’tan daha iyi performans gösterecek.”

Avrupa’da son dönemde borsa yatırım ürünleri olan ETP’ler büyük talep görüyor. Şuanda borsalarda listelenen 70’in üzerinde ETP varken, BOLD hem Bitcoin hem de altın fiyatlarını ortak olarak takip eden ilk ETP oldu. BTC, portföylerde enflasyonist bir hedge olarak algılanan faydaları nedeniyle altınla karşılaştırılıyor. Bu sebeple ikisini faydalarını bir araya getiren ve riskleri dengeleyen yatırım ürünleri, enflasyonun büyük ölçüde etkilendiği AB’de bu tür yatırım ürünlerinde olan eğilimi daha da arttırabilir.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu