Nedir? Nasıl? Neden?

Amazon CEO’su Andy Jassy’den, kripto para açıklaması

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon CEO’su Andy Jassy, kripto paralar ve NFT’lerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

E-ticaret, bulut bilişim, dijital akış, ve yapay zekâya odaklanan Amazon’un CEO’su Andy Jassy, CNBC’ye verdiği röportajda kripto para birimlerinin daha da büyüyeceğine inandığını söyledi. Şirket CEO’su bugün verdiği demeçte, perakende işi için bir ödeme mekanizması olarak kripto para birimini eklemeye yakın olmadığını fakat gelecekte NFT’leri satmasının mümkün olduğunu söyledi.

Kripto para ödemelerine karşı olumsuz tavrına rağmen NFT’lere yeşil ışık yakan Amazon CEO’su Andy Jassy, katıldığı Squawk Box programında şöyle konuştu:

“Kripto paralar gelişen bir alan… Ciddi tartışmalar oluyor. Şu anda kısa vadede perakende satışlarda kripto ödeme seçeneği diye bir şey yok. Şu anda Bitcoin veya NFT’ye yatırım yapmıyorum, ancak kripto para birimlerinin zamanla daha da büyüyeceğini düşünüyorum. NFT endüstrisi de önemli bir büyüme görecek. Platformumuzdaki NFT satışlarının gelecekte olması muhtemel…”

Amazon sosyal medyada yer almayacak

SpaceX ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk‘ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için yaptığı teklifle alakalı olarak ​​Amazon’un sosyal medyada yer almak gibi bir planı olup olmadığı sorusuna Jassy, açık bir yanıt vermedi. Konuyla ilgili olarak kısaca şöyle konuştu:

“Açıkçası hepimiz Twitter kullanıyoruz. Sanırım bundan sonra Twitter’ın sahibi başka biri olacak.”

Kripto para birimlerinin zamanla daha da büyümeye devam edeceğini düşündüğünü söyleyen Amazon CEO’su kişisel olarak Bitcoin’e yatırım yapmadığını kaydetti. Andy Jassy ek olarak, geçen yıl CEO’luğu Amazon kurucusu Jeff Bezos’tan devralmasından bu yana ilk yıllık hissedar mektubunu yayınladı. Mektubun içeriğinde bitcoin, kripto para birimleri ve NFT’lerle ilgili ifadeler yer almıyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında, bitcoin fiyatları, Amazon’un yıl sonuna kadar bitcoin ödemelerini kabul etmeyi planladığını söylediği ve inkar ettiği yönündeki rapor üzerine yükseldi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu