ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Apple’dan, Brave Tarayıcı için: ‘Sevdiğimiz Uygulamalar’

Sponsorlu İçerik

Apple, kripto para ile çalışan Brave tarayıcısını, Hong Kong uygulama mağazasında “Sevdiğimiz Yeni Uygulamalar” dan biri olarak öneriyor. Böylece, gizlilik odaklı tarayıcı başka bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

Hareket ilk olarak platformda tavsiyenin görüntüsünü paylaşan bir Reddit kullanıcısı tarafından tespit edildi. Yanıt olarak çeşitli kullanıcılar, Brave tarayıcısının masaüstünde, kullanıcılarına Ethereum tarayıcı arayüzü MetaMask’ı ilk tavsiye edenlerden biri olduğuna ve kendi dahili kripto para cüzdanına sahip olduğuna dikkat çekti.

Bu, Coinbase’in son zamanlarda Apple’ın App Store politikasına uymak için mobil kripto para cüzdanından (Coinbase Wallet) merkezi olmayan uygulama tarayıcısını kaldırmasından sonra gelmesi de dikkat çekti.

Brave tarayıcısı, ICO ile finanse edildi ve eski Mozilla CEO’su ve JavaScript yaratıcısı Brendan Eich tarafından oluşturuldu. Varsayılan olarak, reklamları ve izleyicileri engeller ve gizliliği koruyan reklamları görmek için kullanıcıları Basic Attention Token (BAT) ile ödüllendirir.

Kasım 2019’da, iOS cihazlar için Brave Rewards programını başlattıktan sonra beta sürümünden çıktı. Arama ilgisi sayesinde, 8.7 milyon kullanıcıdan 10 milyona yükseldi.

Tarayıcının kullanıcı tabanı gizlilik merkezli doğası ve ödül programı sayesinde sadece 1 yıl içinde 3 katına çıktı. Artık web siteleri, YouTubers, Twitch Streamers, Reddit kullanıcıları ve daha fazlasını içeren 350.000’den fazla doğrulanmış içerik oluşturucuya sahiptir.

Brave’nin kullanıcıları BAT ile ödüllendiren reklamları şu anda onlarca ülkede yayınlanmaktadır. Gelecekte tarayıcı, içerik oluşturucuların BAT ödülleri kazanmak için doğrudan platformlarında reklam yayınlamalarına izin verecek bir sistem başlatmayı planlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu