ManşetNedir? Nasıl? Neden?

ASIC, kripto para endüstrisini desteklemek istiyor

Sponsorlu İçerik

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu, kripto para dolandırıcılıkları hakkında çok sayıda rapor almasına rağmen yerel kripto para endüstrisini desteklemek istiyor.

Kripto para endüstrisi, dünya çapındaki düzenleyicilerin endüstriyi düzenlemeye hız verdiği için son aylarda çok fazla risk kazandı. Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), yenilikçi teknolojilerin düzenlenmesiyle ilgili zorluklara dikkat çekerek yerel kripto para endüstrisini destekleme arzusunu dile getirdi. Bitcoin, daha büyük oyuncuları çekmeye devam ettiği için bu yıl büyük bir kazanç rallisine tanık oldu.

ASIC, finansal sistemin performansını iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

22 Nisan‘daki Avustralya Blockchain Haftası sırasında bir panelin parçası olarak konuşan ASIC komisyon üyesi Cathie Armor, düzenleyicinin hedeflerini:

Avustralya’nın finansal sisteminin ve içinde faaliyet gösteren firmaların performansını sürdürmek, kolaylaştırmak ve iyileştirmek” olarak nitelendirdi. Ve ekledi “tüm yatırımcıların ve tüketicilerin sisteme katılım konusunda güven duymasını sağlamak.

Cathie, [DLT] gibi yeniliklerden veya çeşitli kripto varlık ürünleri gibi yeni ürünlerden bahsederken:

ASIC‘deki bakış açımızdan, bu ürünlerin finansal sistemimizin çalışma şeklini iyileştirmek için nasıl kullanılabileceğiyle gerçekten ilgileniyoruz ” dedi.

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, CHESS takas sistemini blockchain teknolojisiyle değiştirmeyi planlıyor.

ASIC komisyon üyesi, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nın CHESS takas sistemini dağıtılmış defter tabanlı bir sistemle değiştirme planına dikkat çekerek böyle bir yeniliğin altını çizdi. ASIC komisyon üyesi,

ASX’in takas ve uzlaştırma sistemini değiştirme önerisine çok zaman harcıyoruz,” dedi.

Düzenleyicinin kripto para endüstrisi ile çalışma arzusuna rağmen, Armor, ASIC tarafından alınan kripto para dolandırıcılıklarıyla ilgili yüksek hacimli şikayetleri vurguladı. Ayrıca endüstri katılımcılarını düzenleyiciyi kötü uygulamalar veya dolandırıcılık faaliyet konusunda uyarmaya çağırdı. Cathie Armor:

ASIC‘in “bu sektördeki zayıf uygulamayı bozmak için harekete geçmek istediğini” belirtti.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu