Nedir? Nasıl? Neden?

Avalanche geliştiricisi Ava Labs, 350 milyon dolarlık yatırım aldı

Sponsorlu İçerik

Avalanche blok zincirinin ana geliştiricisi Ava Labs, 5,25 milyar dolarlık değerlenme ile 350 milyon dolarlık yeni fon sağladığını bildirdi.

Bugün yayınlanan Bloomberg raporu, Avalanche blockchain zincirinin kurucusu Ava Labs, kendisine 5,25 milyar dolarlık fon sağlama sürecinde olduğunu açıkladı. Brooklyn ve New York merkezli girişim, tartışmalara alışık olan kişilere atıfta bulunan rapora göre 350 milyon dolar artırıyor. Söz konusu girişimle gelen, 5,25 milyar dolarlık bir değerlenme, Ava Labs’ı dünyadaki en değerli kripto para girişimlerinin üst kademelerine yerleştiriyor. Son fonlama turunda ise 20 milyar dolar değerinde olan Ethereum ölçekleyici Polygon’un veya stablecoin’in destekçisi Circle’ın bir miktar gerisinde olduğu belirtildi. Yatırımla ilgi detaylar henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

Avalanche blok zinciri bilindiği üzere, 2020 yılının Eylül ayında Ava Labs tarafından “Ethereum katili” olarak piyasaya sürüldü. DeFi Llama verilerine göre, Ethereum’un 115 milyar doları aşan değerine kıyasla bugüne kadar 13 milyar doların üzerinde kilitli değer (TVL) topladı. Avalanche şu anda Ethereum, Terra (LUNA) ve BNB Chain’den sonra en büyük 4. blok zinciri olarak biliniyor. Bağış toplama başarılı olursa Ava Labs’ın en değerli kripto girişimlerinden biri olacak.

Avalabs ve ilgili kuruluşlar, yüksek profilli yatırımcılardan bugüne kadar yaklaşık 250 milyon dolar topladı. 2021 yılının Eylül’ünde ise Avalanche Foundation, Polychain ve Three Arrowa Capital liderliğindeki bir token satışında 230 milyon dolar topladı. Daha önceki iki turda topladıkları para 18 milyon dolar olarak kaydedildi.

Avalanche tabanlı oyun token satışını tamamladı

Avalanche tabanlı oyun Shrapnel, 7 milyon dolarlık token satışını tamamladı. Oyun stüdyosu Neon’un, Shrapnel’i Avalanche’a getirmek için şimdiye kadar 17.5 milyon dolar topladığı biliniyor.

Shrapnel, Dragonfly ve Three Arrows Capital‘in yanı sıra Citadel Global Equities‘ten Keith Nunziata ve Jason gibi melek yatırımcıların katılımını içeren 7 milyon dolarlık bir token satışını tamamladı. HBO Interactive’in yan ürünü olan oyun stüdyosu Neon, Polychain Capital ile birlikte Griffin Gaming Partners liderliğindeki Kasım ayındaki ilk turda 10.5 milyon dolar toplamıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu