Nedir? Nasıl? Neden?

Avrupa Konseyi’den kriptolar için düzenleyici yasaya onay

Sponsorlu İçerik

Bu yılın Şubat ayından bu yana en çok tartışılan konulardan olan kripto mevzuatı MICA, Avrupa Konseyi tarafından bu sabah itibariyle kabul edildi. Kanun önünde şu anda Avrupa Parlamentosu oylaması bulunuyor.

Avrupa Parlamentosu’nun kripto paralar konusunda yasa dışı faaliyetleri önleme konusunda alınan kanun tasarısı bu sabah onaylandı. Şubat ayından bu yana kripto para endüstrisinde en çok konuşulan düzenlemelerden biri olan Mica, Avrupa Konseyi tarafından kabul edildi. Avrupa Konseyi’nden alınan onaya rağmen MICA, önümüzdeki hafta Avrupa Parlamentosuna sunulacak. Tasarı burada da kabul edilirse, 2024 yılında yürürlüğe girebilecek.

MICA, 10 Ekim tarihinde Avrupa Parlamentosu Ekonomik İşler Komitesi tarafından oylanacak.

PoW ile ilgili olan madde kaldırılmıştı

“Dijital Varlıklarda Piyasalar” adlı düzenleme tasarısı Şubat ayında, Bitcoin başta olmak üzere Proof-of-Work (PoW) iş kanıtı sistemiyle çalışan kripto varlıkların yasaklanması maddesini eklemiş daha sonra gelen tepkiler sonucunda söz konusu madde kaldırılmıştı.

200 milyon euroluk işlem sınırı eklendi

MICA’nın içinde yer alan stablecoin’e yönelik maddeler kripto endüstrisi içinde büyük bir tartışma yarattı. Euroya bağlı olmayan stablecoinler için günlük 200 milyon dolarlık işlem sınırı getirildi. Söz konusu kural, kısa süre önce MICA’dan çıkarılmıştı ancak geçen hafta tasarıya tekrar dahil edildi.

Dikkat çeken anonim cüzdan maddesi

AB, MICA’dan bağımsız bir şekilde regülasyon tasarısı üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemenin içinde kripto paraların ulaştığı anonim cüzdanların bilgisinin borsalar tarafından düzenleyici kurumlarına bildirilmesi maddesi de yer alıyor.

NFT’lerle ilgi maddenin yer almadığı MICA’da, borsalar çalınan kripto paralardan tamamen sorumlu tutuluyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu