Nedir? Nasıl? Neden?

Avustralya polisi, kriptolar için yeni bir birim kuruyor

Sponsorlu İçerik

Avustralya Mali İnceleme raporlarına göre, ülkenin federal polisi, yeni bir kripto para birimi kurdu. Kurulan yeni birim kripto paralarla kara para aklama konusunda odaklanıp çalışmalar yapacak

Avustralya Mali İncelemesi (AFR) tarafından yayınlanan rapora göre, Avustralya Federal Polisi (AFP) yeni bir kripto para birimi kurdu. AFP’nin suç varlıklarına el koyma komutanlığının ulusal yöneticisi Stefan Jerga, verdiği demeçte, yeni birimin kara para aklama operasyonlarına odaklandığını ve AFP’nin suç faaliyetlerinde kullanılan kriptoda önemli bir artış gördüğü için önlem almak istediğini kaydetti.

Jerga, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Varlıkları hedef alan birim, ulusal güvenlik, çocuk koruma, siber ya da kripto para birimi işlemlerini izleme ve tüm işletmelerimizdeki tüm komutlarımız için değerli, araştırmacı izleme yeteneği ve mercek sağlıyor. ilgili blok zincirler için gerçekten önemli.”

Birim, kriptolara müdahale etmek için yetki sahibi olacak

Elde edilen bilgilere göre, yeni kurulan birim kripto varlıklara el koymak için ek bir yetki almayacak ve müdahale etme hakkına sahip olacak.

AFP, ilk kripto para el koyma operasyonlarından birinde %2000 getiri sağladı. 2016 yılında, yaklaşık 5 bin dolarlık Bitcoin ele geçirmek için işlemlere başladı. Varlık o dönemde değer bakımından 105 bin dolara yükseldi. Kurulan yeni birim, Avustralya hükümetinin finansal istihbarat ajansı Ausrac’ın kripto suçlularının sistemi istismar ettiği konusunda uyarmasıyla oluşturuldu.

Austrac genel müdür yardımcısı John Moss, kripto para birimlerinin suçlular için çekici olduğunu çünkü anonim olarak, hızlı bir şekilde ve uluslararası sınırların ötesinde kullanılabileceklerini söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu