Nedir? Nasıl? Neden?

Avustralya yeni kripto regülasyon planını açıkladı

Sponsorlu İçerik

Avustralya Hazine Bakanlığı, kripto para düzenlemelerini sıkılaştırmak için “token haritası” adında yeni bir çalışma planını açıkladı. Plana göre ülkede alımı yapılan kripto paralar detaylı şekilde incelenecek ve hangi kripto paranın nasıl düzenleneceği tartışılacak.

Avusturalya Hazine Bakanlığı’nın bugün yaptığı açıklamada, kripto para düzenlemelerinde “dünyanın herhangi bir yerinde” daha önce yapılmamış ve kapsamlı bir plan hazırladığını duyurdu. Bakanlık “token haritası” adını verdiği çalışmada, kripto varlıklarla ilgili hizmetlerin nasıl düzenlenmesi gerektiğini en iyi şekilde belirlemek ve Avustralya kripto pazarlarındaki eğilimlerini gözlemlemeye çalışacak.

“Token haritası” hakkında düzenleyici çerçevedeki dikkate değer boşlukların belirleneceği kaydedilirken, yenilikçi organizasyon yapılarının gözden geçirileceği ve kriptoların üçüncü taraf koruyucuları için saklama yükümlülüklerine bakarak ek tüketici önlemleri sağlanacak.

“Piyasaya girme ve koruma sağlayacak”

Avustralya Hazine Bakanı Jim Chalmers, kripto piyasalarını kapsamlı bir şekilde anlamanın önemini vurguladı:

“Kripto paralar her geçen gün yaygınlaşıyor. Spor müsabakalarında bile birçok reklam kampanyası görüyoruz. Yatırımcıların gerekli şekilde bilgilendirilmesi ve korunmaları için mutlaka düzenleme çalışması yapılması gerekiyor. Bu onların hem piyasaya rahatça girmelerini sağlayacak hem de onlara koruma getirecek. Buradaki amaç, düzenleyici çerçevedeki boşlukları bulmak, organizasyon yapılarını gözden geçirmek ve üçüncü taraf kripto varlıkları saklama uygulamalarını anlamak.”

Avustralya’da 2018 yılından bu yana kripto para kazançlarını beyan eden kişilerden vergi alıyor. Hükümetin bu konuda 1 milyondan fazla kişiyle iletişimde olduğu belirtildi. Hatırlanacağı üzere ülkede geçtiğimiz yıl, kripto düzenlemeleri yasalaşmadan önce hükümet değişmişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu