ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Bahamalar dijital parasını önümüzdeki ay piyasaya sürecek

Sponsorlu İçerik

Bahamalar, büyük olasılıkla ”Sand Dollar” olarak bilinen ulusal merkez bankası tarafından çıkarılan dijital para birimini (CBDC) resmi olarak piyasaya süren ilk ülke olacak.

Bahamalar’ın dijital parası önümüzdeki ay başlayacak

Bloomberg tarafından bildirdiği üzere, Bahamalar’ın CBDC’si, ülkenin merkez bankası tarafından Ekim ayında piyasaya sürülecek. Yetkililer, lansmanın dijital para biriminin ülke çapında mevcut olacağını da sözlerine ekledi. Bahamalar Merkez Bankası eSolutions’ın müdür yardımcısı Chaozhen Chen şu yorumda bulundu:

“Bu daha uzak adalarda yaşayan pek çok kişinin dijital ödeme altyapısına veya bankacılık altyapısına erişimi yok. Egemen bir ulus olarak ihtiyacımız olan şeylere yönelik çabayı ve çözümü gerçekten özelleştirmemiz gerekiyordu. “

Rapora göre, Bahamalar CBDC’si aynı şekilde ABD dolarına sabitlenmiş Bahama doları ile aynı değeri taşıyacak. Raporda, ülkede pek çok kişinin cep telefonu kullandığı ve Sand Dollar sahiplerinin çevrim içi olmadıklarında bile cep telefonlarından işlem yapabilecekleri şekilde tasarlandığı belirtildi.

Chen ayrıca, Bahamalar CBDC’nin talebindeki büyümeye uygun olarak merkez bankası tarafından basılacağını kaydetti.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu