ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Bakan Varank: ”Kripto varlıklara hep şüpheyle yaklaştım”

Sponsorlu İçerik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Habertürk TV’de katıldığı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Varank, Kripto paralar içinde önemli açıklamalar yaptı.

Kripto Paraların, teknolojik bir şey olduğunu aktaran Bakan Varank, dolandırıcılığın döndüğü taraf olarak borsa kısmını işaret etti.

Kripto varlıklara ben hep şüpheyle yaklaştım

Kripto varlıklara ben hep şüpheyle yaklaştığını, bunun da kişisel görüşü olduğunun altını çizen Mustafa Varank, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Bugün geldiğimiz noktada, kripto varlıklar dünyada özellikle paranın bollaşmasıyla birlikte farklı bir yatırım aracı olarak algılanmaya başlandı. Bunun yanında teknolojiyi kullanarak da farklı uygulamaları da yapabileceğiniz dünyaya geldik. Bu işin borsasında dikkatli olmak gerekiyor. Merkez Bankası kripto paraların alışverişte kullanılmaması yönünde bir tebliğ yayınladı.

Merkez Bankamızın da dijital parayla ilgili çalışması var

Teknolojiyi hayatınıza sokmak başka bir şey kripto paraları yatırım aracı görmek başka bir şey, diyerek sözlerini sürdüren Varank, Merkez Bankasının dijital parayla ilgili çalışması olduğu bilgisini aktardı. Bakan Varank:

Teknolojiyi hayatınıza sokmak başka bir şey kripto paraları yatırım aracı görmek başka bir şey, dünyada birçok ülke şu anda kripto paralara soru işareti ile yaklaşıyor. Çok kontrolsüz bir alan. Çok kolay kara para aklanabilecek, terörizmin finansmanında kullanılabilecek bir alan. Bizim Merkez Bankamızın da dijital parayla ilgili çalışması var. Merkez Bankası bir tebliğ yayınladığında CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘niye düzenleme yapıyorsunuz, kime sordunuz’ dedi. Ondan sonra kripto paralarla ilgili hadiseler gündeme geldiğinde ‘Bu olayla ilgili niye tedbir almıyorsunuz’ dedi. Dijital parayı Merkez Bankası ile teknoloji kısmını TÜBİTAK çalışıyor. Burada neler yapılabilir diye hızlı bir raporlamayı piyasaya çıkaracağız.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu