Nedir? Nasıl? Neden?

Bank of America, Chainlink’in yükselişini değerlendirdi

Sponsorlu İçerik

Bank of America, blockchain servis sağlayıcısı Chainlink’in kilit sektörlerdeki potansiyeli konusunda oldukça iyimser yorumlar yaptı.

ABD’nin bankacılık devi Bank of America, Oracle verilerini kullanarak Chainlink’in kilit sektörlerdeki potansiyelini değerlendirdi. Chainlink’in, şu anda akıllı sözleşmelere yatırılan 60 milyar doların üzerinde mevduata sahip olduğu biliniyor. Bank of America’nın yakın tarihli bir analizde, Chainlink ağının diğerlerinin yanı sıra oyun, kumar ve sigorta sektörlerinde blok zincirini benimsenmesini sağlayacağı kaydetti. Çarşamba günü yayınlanan araştırma raporuna göre, firma Chainlink’in DeFi‘de kilitlenen toplam değerin artmasının arkasında muhtemel bir itici güç olduğu belirtildi. DeFiLlama, firmanın DeFi’de kilitli 205 milyar doların üzerinde, yıl bazında yüzde 300’ün üzerinde bir artış olduğunu açıkladı.

DeFi, bankalar gibi geleneksel merkezi sistemler yerine blok zincir tabanlı akıllı sözleşme sistemleri aracılığıyla sigorta, borç verme gibi finansal hizmetleri sağlamayı ifade ediyor. Chainlink ağı Ethereum üzerine inşa edilen 121 milyar TVL tutan DeFi için lider olan bir blok zinciri olarak biliniyor. Chanlink, on-chain ve off-chain verileri birbirine bağlayan cihaz olan blok zincir oracle, akıllı sözleşmelerin yalnızca blok zincirine özgü değişkenlere ve verilere dayalı olarak yürütülmesine izin veriyor. Geçen yıl büyüme gösteren ağ 2020’ye kıyasla TVL’de sadece 7 milyar dolardan yükseliş göstermişti. Raporda şu ifadeler yer aldı:

“Hibrit akıllı sözleşmeler veya kendi kendini yürüten ve kurcalamaya karşı korumalı dijital anlaşmaların, piyasa fiyatları, günün saati, hava durumu ve GPS konumu gibi gerçek dünya verilerine doğrulanabilir ve güvenli bir şekilde gerçek dünya verilerine erişme yeteneğine atıfta bulunuyor.”

Analistler, oracle ağının gelecek nesil blok zinciri kullanım durumlarını mümkün kıldığını ve büyük endüstrileri bozabileceğini belirtiyor.

Associated Press ve AccuWeather gibi büyük şirketler Chainlink’i kullanıyor. Şirketler bir yöntem olarak verilerini akıllı sözleşme geliştiricilerine sağlayarak para kazanıyor. 1100’den fazla proje bu ağda hala yayında.

Bank Of America’nın kripto üzerindeki yükselişi

Bankaların kripto para birimine karşı tavrına rağmen, Bank of America bu alanda dikkat çekici bir şekilde yükselişe geçti. Ekim ayında yayınlanan bir raporda kurum, kripto paranın artık görmezden gelinemeyecek kadar büyük olduğunu belirtmişti.

Bununla birlikte kurum, daha geniş kripto ekosistemi ve blok zinciri teknolojisi ile daha fazla ilgileniyor. Şirket Ekim ayında yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

Bitcoin önemlidir, ancak dijital varlık ekosistemi çok daha fazlasıdır.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu