Nedir? Nasıl? Neden?

Bill Gates, kripto para ve NFT’leri eleştirdi

Sponsorlu İçerik

Milyarder Bill Gates, kripto paraları ve NFT’leri eleştiri yağmuruna tuttu ve günümüzdeki trendi “büyük aptallık teorisi” olarak nitelendirdi.

15 Haziran’da TechCrunch’ın ev sahipliği yaptığı iklim konferansındaki konuşması sırasında Bill Gates, Bored Ape Yacht Club’a atıfta bulunarak bir mizahi eleştiri yaptı:

“Açıkçası, maymunların pahalı dijital görüntüleri dünyayı son derece iyileştirecek.”

Büyük aptal teorisi, varlıkların gerçek değerinden önemli ölçüde daha yüksek bir fiyattan alınıp satılabileceğini öne süren kalabalık psikolojisine dayanan bir finansal davranıştır.

Gates, uzun veya kısa vadede kripto varlıkları ile ilgilenmediğini söyledi. CEO bunun yerine, bir şirkete ve ürettiği ürünlere bağlı varlık sınıflarını tercih ediyor.

Elon Musk ile bir tartışması sırasında Gates, Bitcoin’in perakende yatırımcılar için çok riskli olduğunu ve yatırımcılar için büyük maddi hasara neden olabileceğini söylemişti.

Gates’in bu tavrı önceki yıllardan beri değişmiyor. 2021’de Gates, vergi kaçakçılığına yol açabileceğini söyleyerek kriptoya karşı olduğunu açıklamıştı. Ancak, paranın dijitalleştirilmesinin faydalarına katılıyor ve merkez bankalarının dijital para birimlerini dışlama fikrini destekliyor.

“Parayı daha dijital bir forma taşımayı ve işlem maliyetlerini düşürmeyi düşünüyorum, Gates Vakfı’nın gelişmekte olan ülkelerde yaptığı bir şey.

“Ama biz devletlere ait olan dijital paralar ile kimin ne yaptığını tam olarak görebiliyorsunuz, bu yüzden vergiden kaçınma veya yasa dışı faaliyetlerin burayla alakası yok.”

Bill Gates, Warren Buffett ve Peter Schiff, kripto para birimlerini eleştiren en önde gelen isimlerden bazıları.

Buffett ve Schiff de kripto para fikrini neden reddettiklerini açıklarken Gates ile aynı endişeleri paylaşıyor gibi görünüyor. Her üç ünlü yatırımcı-iş insanı da kripto varlıkların gerçek değeri konusunda endişeleniyor ve yatırımcıların satın almayı bıraktığında tüm kripto varlıkların değersiz olacağını savunuyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu