ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Binance: ”1 Milyon Dolarlık Hırsızlık Hiç Olmadı”

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Binance, 1 milyon dolarlık kripto para çaldığı iddialarını reddetti. Bugünkü blog yazısında, borsada hırsızlığın “yanlış bilgi” olduğu ve parayı kolluk kuvvetleri doğrultusunda aldığını açıkladı.

İsmi açıklanmayan bir kullanıcı, Binance‘ın Kasım 2018’de o zaman 860.000 dolar değerinde kripto parasının haksız yere bloke edildiği iddia ettiBinance, Güney Kore polisinin talebi üzerine fonların bloke edildiğini ve kullanıcının polise başvurması gerektiğini belirtti. Hesap sahibi, Güney Kore polisinin hakkında herhangi bir iddiada bulunmadığını iddia etti.

Bugün, Binance bir blog yazısında hasabın neden bloke edildiğini açıkladı.

Binance‘ın blog yazısında, 8 Kasım 2018’de, Güney Koreli bir kripto para projesi listeleme ücreti dolandırıcılık kurbanı oldu ve 3.995 ETH kaybetti, daha sonra bu olayı Güney Kore kolluk kuvvetlerine bildirdi. Güney Kore kolluk kuvvetleriyle yapılan polis raporunda, kimliği belirsiz bir kişi, mağdurun dahili e-postalarına (gelen ve giden e-postalar) yetkisiz erişim sağladığı ve kurbanın çeşitli borsalarda kripto para birimini listelemeye çalıştığını öğrendi.

Şüpheli, ücret karşılığında kurbanın Binance‘da kripto para birimini listelemeye söz veren Binance temsilcisi olarak tanıttığı e-postalar gönderdi. Mağdurdan teminat olarak Ethereum aldı. Yapılan araştırmada, çalınan fonların çoğunluğunun Binance‘a aktarıldığı tespit edildi. İsmi açıklanmayan kullanıcının sadece isminin baş harflerinin B.K. olduğu belirtildi.

Açıklamada, 18 Ocak 2019’da, Güney Koreli kolluk kuvvetleri, Binance ile irtibata geçti ve fonların B.K.’nın hesabından kurbana transfer edilmesini istedi. Binance, Güney Kore kolluk kuvvetlerinin talebine uydu ve fonların iadesini yaptı. Bu hesabın sahibi B.K., Güney Kore kolluk kuvvetinin bu olay hakkındaki cezai soruşturması ve kararları hakkında bilgilendirildi. Ayrıca, daha fazla bilgi edinmesi için Güney Kore kolluk kuvvetlerinin iletişim bilgileri verildi. Ayrıca, yerel kolluk kuvvetlerine başvurması tavsiye edildi. 

Binance, Nisan 2019’da, Ukraynalı kolluk kuvvetlerinin Ukraynalı kullanıcı B.K. adına temasa geçtiğini, Ukrayna kolluk kuvvetlerine, Güney Kore kolluk kuvvetlerinin rehberliği doğrultusunda hareket ettiğini bildirdi. Binance, Ukrayna kolluk kuvvetlerinin işbirliği için teşekkür ettiğini ve daha fazla yardım istemediklerini açıkladı.

Binance, kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştığına dair belgeleri de yayınladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu