Nedir? Nasıl? Neden?

Binance borsasına İtalya’da toplu dava açıldı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın hacim olarak en büyük kripto para borsası Binance’e İtalya’da toplu dava açıldı. Borsanın 2021 yılında bir süreliğine kapanması, davanın açılma sebebi olarak gösterilirken, davacılar bu kapanma zamanının çok önemli trade döneminde olduğunu kaydetti. Aynı zamanda ciddi kayıplar yaşadıklarını iddia ettiler.

2021 yılının yaz aylarından bu yana düzenleyici kurumlarla ciddi problemler yaşayan Binance borsasına, İtalya’da bir grup yatırımcı tarafından toplu dava açıldı. Uluslararası ve İtalyan yatırımcılardan oluşan bir grup, Kasım 2021’yılında platformun çevrimdışı olduğu zamanlarda, on milyonlarca dolarlık kayıp yaşadıklarını iddia ederek Binance’e ve CEO’su Changpeng Zhao‘ya karşı toplu dava açtı.

Binance, Kraken, Gemini gibi yüksek profilli kripto borsaları, Tesla’nın Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptığı haberle2021 yılının Şubat ayında teknik sorunlar yaşamıştı. Borsalarda bir süreliğine işlemler gerçekleştirilememişti.

Davacılar ek olarak Binance’in vadeli ve kaldıraçlı işlemler özelliğiyle de İtalyan regülasyonlarını ihlal ettiğini belirttiler. İtalya Mali Düzenleyicisi geçen yılın Temmuz ayında Binance, ülkede yatırım hizmetleri sağlamaya yetkili olmadığı konusunda uyardığında, borsaya karşı yasal işlem zaten şekilleniyordu.

Bu yılın başlarında, Binance’in İtalya’da düzenleyici tarafından tutulan bir kripto servis sağlayıcıları listesine kaydolması onaylandı. Binance ayrıca etkilenen yatırımcıları tazmin etmeyi teklif etti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu