Nedir? Nasıl? Neden?

Binance çalışmaları için Kazakistan’dan ön onay aldı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın hacim olarak en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance, Kazakistan’daki düzenleyici kurumlardan ön onay aldı. Onay ile beraber, Avrupa ve Orta Doğu’da değişim için düzenleyici anlaşmanın ardından geldi.

Kripto borsası devi Binance, Kazakistan’daki düzenleyici kurumlardan kripto hizmetlerini işletmek için prensipte ön onay aldı. Bugün yapılan açıklamada, Astana Finansal Hizmetler Otoritesi (AFSA), Astana Uluslararası Finans Merkezi’nde (AIFC), borsaya Dijital Varlık Ticaret Tesisi İşletmek ve Saklamak için ön onay verdi.

AFSA, Kazakistan’da bir Binance kuruluşuna ilkesel onay veren ilk düzenleyici oldu. Bu süreçte Binance’in zamanı gelince beklenen tam başvuru sürecini tamamlamasını gerektiriyor. Binance, Astana Uluslararası Finans Merkezinde kripto ticaret platformu olarak hizmet sunabilecek.

“Binance inanıyoruz”

AFSA CEO’su Nurkhat Kushimov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yeni pazarlar arayan büyük yatırımcılar, açık ve iyi yönetilen kuralların yanı sıra yüksek standartlarda düzenleyici uygulamalara ihtiyaç duyuyorlar. Bir düzenleyici bu gereksinimleri karşıladığında, güvene dayalı bir işbirliği yaratır ve oyuncuların güvenli ve verimli çalışabileceği ekosistem. Binance’in çalışmalarının yerel ve bölgesel olarak bu canlı dijital varlık endüstrisi ekosistemini daha da geliştireceğine inanıyoruz.” 

Avrupa ve Orta Doğu’da değişim için birçok düzenleyici anlaşma yapıldı. Bu onay ise bu anlaşmaların ardından geldi. Temmuz ayında Binance’in İspanya’da kripto servis sağlayıcısı olarak faaliyet gösteresi için onay verilmişti. Onay aslında Ocak ayının sonundan bu yana askıdaydı, hem Fransa hem de İtalya ile yapılan Avrupa kayıtları takip edildi. Şirket ayrıca yakın zamanda Bahreyn ve Dubai’de faaliyet göstermek için lisans almıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu