Nedir? Nasıl? Neden?

Binance CEO’su CZ’den tutuklandı haberine tepki

Sponsorlu İçerik

Kripto para birimlerine ve endüstrisine yönelik yaptığı katı yaptırımlarla tanınan Çin’de bugün Binance CEO’su Changpeng Zhao‘nun tutuklandı haberi yapıldı. “FBI baskınında tutuklandı” ifadelerinin kullanıldığı haberi ünlü CEO Twitter üzerinden ti’ye alarak tepki gösterdi.

Binance borsası CEO’su Changpeng Zhao, Twitter üzerinden bugün Çin merkezli haber sitesinde kendisi hakkında çıkan tutuklandı haberini paylaşarak, habere tepkisini gösterdi:

“Benim hakkımda daha fazla FUD (korku, şüphe). Bu oldukça komik, FBI’ın “#BNB ve BUSD ile dolu bir odaya” baskın düzenlediğini söylüyor.”

Hazırladığı tweet dizisi ile açıklamalarına devam eden Zhao, Bugün Çin’deki büyük bir haber sitesi olan 163’ün, Google’ın çevirdiği bir hikaye uydurma haber yayınladığını ve haberde “Binance’ın kurucusu Changpeng Zhao, FBI baskını sırasında konakta tutuklandı ve konağın bodrum katında bir BNB ve BUSD odası bulundu” ifadelerinin kullanıldığını paylaştı. “BNB dolu oda” dayanağı ile açıkça yalan bir haber olduğunu ifade eden Zhao, haberin başka birçok haber sitesi tarafından alınıp yayınlandığını ve sosyal medya gruplarında da hızla yayıldığını söyledi.

“BNB fiyatı da etkilendi”

Yapılan yalan haber sebebiyle BNB fiyatının da etkilendiğini kaydeden Zhao, şöyle konuştu:

“BNB fiyatı dakikalar içinde 310$’dan 301$’a düştü, ancak o zamandan beri geri döndü. Şimdi, orijinal makale kaldırılsa da birçok kopyası hala başka sitelerde mevcut. 3 yıl önce The Block, Binance ofisinin “polis tarafından basıldığını” söyleyen bir makale yayınladı. Makale diğer siteler tarafından kopyalandı ve çok sayıda tıklanma alarak sosyal medyada çok hızlı bir şekilde yayıldı. Üç gün sonra The Block, “polis baskınına uğradı” başlığını gerçek olan “yetkililerin ziyareti” olarak değiştirdi.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu