Nedir? Nasıl? Neden?

Binance, Nijerya’da dijital ekonomik bölge oluşturmayı amaçlıyor

Sponsorlu İçerik

Dünyanın hacim olarak en büyük kripto para borsası Binance ve Nijerya İhracat İşleme Bölgeleri Kurumu (NEPZA), ülkede dijital ekonomiye odaklanan sanal bir serbest bölge oluşturma konusunda görüşmelerde bulunuyor.

NEPZA tarafından Cumartesi günü yapılan basın açıklamasında, Binance borsası ile Nijerya’da blockchain ve dijital ekonomiye odaklanan sanal bir bölge oluşturmak için görüştükleri duyuruldu. Nijerya İhracat İşleme Bölgeleri Kurumu, blog gönderisinde, önerilen dijital merkezin Dubai’nin sanal serbest bölgesine benzeyeceğini kaydetti. Kripto borsasının, Batı Afrika bölgesinde blok zinciri teknolojisini tanıtmaya yardımcı olmak ve “Sanal Serbest Bölgesini” inşa etmek için teknoloji altyapı şirketi Talent City ile ön görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

NEPZA’nın Genel Müdürü Adesoji Adesugba, konuyla ilgili olarak şu cümleleri kullandı:

“Amacımız, blok zincirlerinde ve dijital ekonomide trilyon dolara yakın bir sanal ekonomiden yararlanmak için gelişen bir sanal serbest bölge oluşturmaktır.” 

Dijital ekonomik bölge girişimi, Bahamalar’ın kum dolarının ardından Nijerya Merkez Bankası dijital para biriminin (CBDC) geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürülmesini takip ediyor. Ağustos ayına kadar, eNaira adındaki varlık 9.2 milyon dolar değerinde işlem gerçekleştirmek için kullanıldı.

Konuyla ilgili Binance resmi bir açıklama yapmadı.

Binance, Busan ile mutabakat zaptı imzaladı

Binance,  Busan Dijital Varlık Değişimini tanıtmasına yardımcı olmak için Busan ile bir Mutabakat Zaptı (MOU) imzaladı.  CZ liderliğindeki platform, şehrin blok zinciri ekosistemini inşa etmesine yardımcı olacak.

Anlaşmaya göre Busan, blok zinciri ekosisteminin gelişimi için Binance’in teknolojik ve altyapı desteğinden yararlanabilecek. Borsa, blok zinciri girişimlerini ve işlerini ilerletmek için Busan’ın blok zinciri düzenlemeden arındırılmış bölgesini kullanacak ve  Binance Akademisi’nden özel blok zinciri eğitimi ve çevrimiçi kaynaklar sunacak.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu