Nedir? Nasıl? Neden?

Binance, Shyft Network’e Katıldı!

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Binance, Shyft Network ile ortaklık yaptığını duyurdu. Shyft Network, genel ve özel ekosistemlerde depolanan verilere güven ve doğrulamayı toplamak, yerleştirmek ve izin verilen veya izinsiz ağlar arasında bilgi aktarımını kolaylaştırmak için tasarlanmış genel bir protokol.

FATF Seyahat Kuralı, Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcılarının (VASP), göndericiler ve alıcılar için işlemler gerçekleştirirken, Kişisel Tanımlanabilir Bilgileri (PII) ve Müşteri Bilgilerinin (KYC) verilerini nitelikli kuruluşlar arasında paylaşmasını istiyor. Kripto para borsaları VASP olarak nitelendirilir ve bu verileri kullanıcıları adına paylaşmaları gerekiyor.

Shyft Network, FATF Seyahat Kuralına ilk uçtan uca merkezi olmayan çözümü sunuyor. Shyft Network’ün açık kaynaklı ağ çözümü, tarafların GDPR ve diğer veri gizliliği yönergelerine uyarken, tarafların veri paylaşım kuralları oluşturmasına ve FATF Seyahat Kuralı da dahil olmak üzere küresel uyumluluk standartlarını yerine getirmek için gerekli olan şartları karşılamasına olanak tanıyor.

Binance, diğer küresel borsalarla işbirliği içinde Shyft Network‘ün keşif ve veri birlikte çalışabilirlik katmanlarının üstünde birleştirilmiş koalisyonların kurulmasını sağlayan ilk büyük entegrasyon olacak.

Binance Baş Uyumluluk Sorumlusu Samuel Lim:

“Şimdiye kadar, endüstrinin VASP’lerin FATF’ın yeni yönergelerini koordine etmesi ve bunlara uyması için mevcut bir altyapısı yoktu. Shyft Network, yerleşik, açık kaynak teknolojisiyle uyumlu olarak, uluslararası hükümetler ve düzenleyici kurumlarla el ele çalışma konusunda benzersiz bir yaklaşım sunuyor. Bunun, mevzuata uyumluluk için doğru çözüm olduğuna inanıyoruz.”

Shyft Network‘ün çözümü, VASP’lerin risk ve veri sızıntılarını en aza indirirken Seyahat Kuralına tam uyumlu olmasını sağlıyor; bu, merkezi olmayan ağların tam kullanımını korurken, düzenlenmiş ortamlarda devam eden sistem işlemlerinin yapılmasını sağlıyor. Borsa veritabanları, modern uyumluluk gereksinimlerini karşılarken kendi gizlilik koruma özelliklerini de korur.

Shyft Network kurucu ortağı Joseph Weinberg:

“Shyft Network, merkezi olmayan ve kripto para ağlarının açıklığını korumak için tasarlandı ve aynı zamanda işletmeler ve kullanıcıların günümüzün düzenleyici ortamında güvenli bir şekilde faaliyet gösterebilmelerini sağladı. Tüm protokoller ve katılımcılar için güvenlik, emniyet ve açıklığın korunmasını sağlarken kitlesel olarak benimsemeyi hedefliyoruz.”

Shyft Network aracılığıyla Binance, diğer önde gelen küresel borsalarla birlikte, FATF kuralları ve diğer düzenleyici standartlara uygunluk için açık bir koalisyon ekosisteminde kullanılan altyapıyı uygulayacak.

Nihayetinde, bu federasyonlar, tüm kripto para kullanıcılarının verilerini ve gizliliğini korurken, küresel olarak kripto paralar ile ilgili evrensel mevzuata uyumu hızlandırmayı amaçlıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu