Nedir? Nasıl? Neden?

BitMEX yöneticisi Greg Dwyer’ın ceza davası ertelendi

Sponsorlu İçerik

BitMEX davasında, Banka Gizliliği Yasası’nı ihlal ettiği iddiasıyla suçlanan eski yönetici Gregory Dwyer’ın ceza davası Ekim ayına ertelendi.

2 Ekim 2020 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), kripto para borsası BitMEX’i, kayıt dışı ticaret platformu işletmek ve Kara Para Aklamayı Önleme yönetmeliklerini ihlal etmekle suçlamıştı. Yatırımcılara sunduğu hizmetlerin AML/KYC (müşterilere uygulanan kontrol prosedürleri) standartlarına uymadan yapıldığı iddia edilmişti. BitMEX hakkında dikkat çeken bir diğer durum ise şirket merkezinin, resmi olarak Seyşel Adaları’nda görünmesiydi. Oradaki regülasyonların daha esnek olduğu biliniyor. Güney New York Bölge Savcılığı ve FBI BitMEX kurucuları Arthur Hayes, Samuel Reed, Benjamin Delo‘ya ve BitMEX’in ilk çalışanı Gregory Dwyer‘a dava açmıştı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında CTFC ve FinCEN tarafından (Mali Suçları Engelleme Ağı), BitMEX davası karara bağlandı. Firma düzenleyicilere 100 milyon dolar ödeyecek ve CFTC onayı olmadan türev ürünlerin ve takasların sunulması yapılamayacak. Fakat Arthur Hayes, Samuel Reed ve Gregory Dwyer aleyhindeki ceza davaları hala devam ediyor. Dwyer, Banka Gizliliği Yasası’nı ihlal ettiği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Hukuk ekibi, Avusturalyalı kripto para patronunun Bermuda’dan iade edilmesi ile mücadele etmeye odaklandığından beri suçlamalara hazırlanmak için az zamanı olduğunu savundu. Bölge Yargıcı John Koeltl bu itirazı kabul etti ve Dwyer’ın duruşmasının Ekim ayına ertelenmesine karar verildi.

Tüm sanıklar suçsuz olduklarını iddia ediyor. Dwyer’ın hukuk ekibi onun masumiyetini savunacağını bildirdi. Sydney Morning Heral’a konuşan bir sözcü, Gregory Dwyer’ın masum olduğunu ve suçlamaların asılsız olduğunu kaydetti. Güçlü bir savunma yapılması bekleniyor.

Delo, Hayes ve Reed’in ceza davaları Mart ayında görülecek. Geçen Ağustos ayında kurucu ortakların sözcüsü mahkemede yapacakları savunmayı dört gözle beklediğini söylemişti. Mart ayında görülecek dava merakla bekleniyor.

BitMEX kendi tokenini çıkarmaya hazırlanıyor

BitMEX kendi tokenini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. BMEX adındaki tokenin 1 Şubat 2022 tarihinde kullanıcı cüzdanlarına aktarılacağı duyuruldu ayrıca üyeliği devam eden yada yeni üye olan kullanıcılara airdrop dağıtılacak. BMEX’in toplam arzının 450 milyon olduğu biliniyor. BMEX, BitMEX’de listelenecek.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu