Nedir? Nasıl? Neden?

Bits.media’nın kurucusu dolandırıcılara karşı uyarıyor!

Sponsorlu İçerik

Rusya merkezli Bits.media’nın kurucusu Ivan Tikhonov, Facebook takipçilerini, Elon Musk, Bill Gates ve çok sayıda ünlü ismi taklit eden dolandırıcıların YouTube videolarına Bitcoin göndermemeleri konusunda uyardı. Dolandırıcılar, yine her zamanki yöntemlerine devam ediyorlar ve kullanıcılardan Bitcoin çalmak için sahte hediye programları başlatıyorlar.

Tikhonov, Elon Musk‘ın ortaya çıktığı SpaceX’i taklit eden sahte akışlardan birinin, 16 BTC çalmayı başardığını belirtti.

Dolandırıcılar ünlülerin YouTube kanallarını ele geçiriyorlar

Yakın tarihli bir Facebook gönderisinde Ivan Tikhonov, bilgisayar korsanlarının abonelerini kripto para göndermeye yönlendirmek için YouTube’da popüler kanalları ele geçirdiği son olaylara dikket çekti. Bits.media kurucusu, bu kanalları, farkında olmayan potansiyel kurbanların açtığı Truva atı bulaşmış bir ekle dolu e-postalarla eriştiğini belirtti. Tikhonov‘a göre, dolandırıcılar kanalın adını değiştiriyor, yayınlanan videoları siliyor ve sahte canlı akışlar başlatarak kripto para hediye programını duyuruyorlar.

İzleyicilerden, 0.1 ile 20 BTC arasında katkı cüzdanına göndermelerini istiyorlar. Buna karşılık, dolandırıcılar BTC miktarının iki katını geri göndermeye söz veriyor.

Rus girişimci, dolandırıcıların sahte akışlardan birinde Elon Musk’ın SpaceX’in Falcon 9 ve Crew Dragon’u piyasaya sürdüğünü ve sadece bu akıştan 155.877 dolar değerinde 16 BTC çalmayı başardığını açıkladı.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu