Nedir? Nasıl? Neden?

Blockchain.com, Dubai operasyonları için geçici onay aldı

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Blockchain.com, Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA) ile mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu. Paylaşılan ayrıntılara göre borsa, perakende ve kurumsal müşterilere hizmet sunabilecek.

Dubai, bir kripto para merkezi olmak konusundaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Binance, FTX, Crypto.com gibi önde gelen kripto borsalarının ardından Blockchain.com’da kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak geçici faaliyet lisansı aldığını duyurdu. Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA) ile Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladığını açıklayan borsa perakende ve kurumsal müşterilere yakında teknoloji odaklı finansal hizmetler sunacak.

Blockchain.com açıklamasında şirketin Dubai’de yerel bir ofis açma sürecinde olduğunu vurgulayarak, işe alım sürecinin başladığını duyurdu:

“Dubai ve çevresindeki bölgelerdeki kripto yatırımcıları yakında Blockchain.com’un saklama hizmetleri, borsa ve kurumsal müşteriler için OTC kripto aracılık hizmetleri dahil olmak üzere eksiksiz perakende ve kurumsal aracılık araçlarını deneyimleyebilecekler. Yerel taahhüdümüzün bir parçası olarak Blockchain.com, yerel bir ofis açma sürecindedir ve bölgede işe alım yapmayı planlamaktadır. Yerel bir Minimum Uygulanabilir Ürün lisansını aktif olarak takip ediyoruz, ardından tam bir lisans geliyor.”

Hatırlanacağı üzere 2020 yılının Kasım ayında Ripple şirketi, bölge merkezi için Dubai’nin seçildiğini duyurmuştu. Bu yılın başlarında ise Komainu Dubai’nin VARA’sından geçici onay aldı. Son dönemlerde Orta Doğu kripto, Web3 ve blockchain ekosistemi açısından önemli adımlar attı. Borsaların yanı sıra Suudi Arabistan’da kurulması planlanan NEOM adlı robot şehri projesi oldukça dikkat çekti. 2050 yılında tamamlanması planlanan projenin 500 milyar dolar değerinde olduğu biliniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu