Nedir? Nasıl? Neden?

BTC ve ETH düşerken, DeFi tokenları yükselişte

Sponsorlu İçerik

Kripto piyasalarının genelinde kısmi düşüşler görülürken, SUSHI ve FTM dahil DeFi tokenleri fiyat hareketine meydan okuyor.

Kripto piyasasının büyük bir kısmı, Noel öncesi küçük bir rallinin ardından geçen hafta fiyatların düştüğünü görürken, merkezi olmayan finans (DeFi) paraları düşüş trendine meydan okudu.

Merkezi olmayan borsa (DEX) SushiSwap’ın simgesi olan SUSHI, son yedi gün içinde %52 artışla 9.68 dolara ulaştı.

SUSHI’yi son yedi gün içinde %36,5 artışla şu anda 2,19 dolara demir atan DeFi protokolü Fantom’un tokeni FTM takip ediyor.

Ayrıca geçen hafta güçlü performanslar sergileyen AAVE (%23 artışla 255.39 $’a), Cosmos tabanlı DEX Osmosis’in tokeni OSMO (%13.5 artışla 5.95 $’a) ve Uniswap’ın UNI‘si (%8.8 artışla 17.64 $’a) yer alıyor.

Kripto paralardaki noel yükselişinin özeti

DeFi artışı, Bitcoin 50.000 dolara döndüğünde Noel’e giden mini bir rallinin ardından daha geniş kripto piyasasının geri çekilmesiyle geldi. Noel hafta sonu boyunca, tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 2.51 trilyon dolara yükselirken, Bitcoin 51.570 dolara ulaştı ve Ethereum 27 Aralık’ta 4.100 dolara yükseldi.

O zamandan beri, toplam kripto para piyasa değeri 2.34 trilyon dolara, Bitcoin 47.400 dolara ve Ethereum 3.720 dolara gerileyerek fiyatlar geri çekildi. Toplamda, Bitcoin şimdi Kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan %31 düştü.

NFT pazarının patlaması, DeFi’nin benimsenmesinin artması ve hırslı DAO’ların ortak bir amaç doğrultusunda kriptolarını oluşturup bir havuzda toplamasıyla birlikte – hepsi belirsiz bir ABD düzenleyici çerçevesinin zemininde – kripto pazarlarının 2022’nin ilk birkaç haftasında neler yapabileceğini kimse tahmin edemiyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu