Blockchain HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Buenos Aires’te vergiler kripto ile ödenebilir

Sponsorlu İçerik

Buenos Aires belediye başkanı, şehir sakinlerinin ödedikleri vergilerin bir kısmını kripto olarak kabul edilmesi üzerine çalışıyor.

Buenos Aires belediye başkanı Horacio Rodriguez Larreta, şehrin yakında yönetim süreçlerini dijitalleştirmeye başlayacağını ve blockchain teknolojisinin önemli bir rol oynayacağını belirtti. Larreta açıklamalarına ek olarak, gelecekte şehir sakinlerinin ödedikleri vergilerin bir kısmını kripto para olarak tahsil edebileceklerini ima etti.

Buenos Aires’den kripto girişimleri

Kripto para evreninde bir yer edinmek isteyen en son megakent, Arjantin’in başkenti Buenos Aires oldu. Yakın tarihli bir röportajda belediye başkanı Horacio Rodriguez Larreta, şehri dijital bir merkeze dönüştürmeyi amaçlayan “Buenos Aires +” adlı 12 aşamalı bir plan sundu.

Planın önemli bir kısmını “vatandaşların bir dijital kimliğe sahip olması” oluşturuyor. Bir uygulama aracılığıyla, yerel halkın kimliği doğrulanabilecek ve bu da tüm bilgilerine tek bir yerden rahatça erişilmesine olanak sağlayacak

Aşı sertifikaları, test sonuçları, nüfus kayıt belgeleri ve doğum belgeleri, 2022’nin sonuna kadar dijitalleşmesi hedeflenen belgelerden bazıları.

Belediye başkanı, girişimin başarılı sonuçlanması için daha fazla güvenlik gerektirdiğini söyledi. Yeterli güvenlik koşulları oluşturulabilirse yetkililer, blockchain teknolojisini benimsemeyi planlıyor:

“Katlanarak artacak olan tüm bu bilgi akışı blockchain teknolojisi ile korunacak. Vatandaşların yeteneklerine güvendiğimiz için bilgilerine, belgelerine sahip olmaları gerektiğine ve bunu yapma sorumluluğuna sahip olduklarına dair net bir inancımız var.”

“Biz de bu planın dokuzuncu tedbiri olan vergilerin ödenmesini kolaylaştırmak için çalışacağız. Rodriguez Larreta, “Lider şirketlerle birlikte, isteyenlerin vergilerini kripto para biriminde ödeyebilmeleri için çalışıyoruz” dedi.

Dijital varlık sektörü ile olan ilgisine rağmen Buenos Aires, şehrin hazine varlıklarını kriptoya çevirmeyi planlamıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu