Nedir? Nasıl? Neden?

Buterin, 3.5 milyar dolarlık olası ETH alımına itiraz etti

Sponsorlu İçerik

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, MakerDAO’nun hazinesindeki 3.5 milyar dolarlık USDC’nin yerini ETH alacağı iddiasına yanıt verdi. Konu hakkında fikirlerini paylaşan Buterin, “Riskli ve berbat bir fikir” ifadelerini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanan kripto karıştırıcısı Tornado Cash‘in yankıları hala devam ediyor. Hatırlanacağı üzere ABD Hazine Bakanlığı, kripto para işlemlerinde gizliliği sağlayan Tornado Cash protokolüne yaptırım uygulayarak, ABD vatandaşları için kullanımını yasaklamıştı. Bunu haberimizde vermiştik.

Yaptırım kararının ardından USDC şirketi Circle, Tornado Cash ile ilişkili tüm adresleri dondurarak, bu adreslerin USDC kullanmasını engellemişti. Circle dışında bazı protokoller de kullanıcı hesapları bloke etme kararı verdi. Bugün türev kripto para borsası dYdX, geçmişte Tornado kullanan ve bağlantısı bulunan hesapları bloke ettiğini duyurdu. Bunu haberimizde vermiştik.

MakerDAO’nun gündeminde USDC’yi değiştirmek var

Tornado Cash yaptırımı ile ortaya çıkan eylemler, sektör içinde yeni bir merkeziyetsizlik tartışması yaşanmasına neden oldu. En büyük merkeziyetsiz protokollerden biri olan MakerDAO, bu tartışma ortamında yeni bir konuyu gündemine aldı. MakerDAO, hazinesinde bulunan 3.5 milyardan fazla USDC’yi başka bir varlıkla değiştirme konusunu düşündüğünü duyurdu.

“USD’yi bırakmaya hazırlanmayı düşünmeliyiz”

MakerDAO kurucusu Rune Christensen, Discord kanalı üzerinden Tornado Cash’e yönelik yaptırımın protokolün USDC rezervlerini tehlikeye attığını öne süren açıklamalar yaptı. Yaptırımın sonuçlarının düşünülenden çok daha ciddi olduğunu belirten Christensen, “USD’yi bırakmaya hazırlanmayı düşünmeliyiz” ifadesini kullandı.

USDC yerine ETH satın alma iddiaları

Christensen’in açıklamalarının ardından MakerDAO’nun USDC yerine 3,5 milyar dolar değerinde ETH satın almayı düşündüğü konuşuldu. Bu fikir, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’den eleştiri aldı. Buterin, “Riskli ve berbat bir fikir gibi görünüyor” diyerek, ETH fiyatı düşerse tüm sistemin kısmi rezerv riskine maruz kalacağını belirtti.

Buterin’den gelen eleştirilerin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan MakerDAO kurucusu Christensen, tüm stablecoin teminatlarını ETH’ye çevirmenin kötü bir fikir olduğunu yazdı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu