Nedir? Nasıl? Neden?

Bybit ve KuCoin’e, Kanada’da milyon dolarlık para cezası

Sponsorlu İçerik

Kanada finans düzenleyicisi olan Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), kripto para borsaları Bybit ve KuCoin’i kayıt dışı menkul kıymet sattıkları iddiasıyla milyonca dolarlık para cezasına çarptırdı.

Önde gelen kripto borsaları Bybit ve KuCoin, Kanada Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’ndan (OSC) para cezası aldı. Komisyon tarafından yapılan resmi açıklamada, her iki borsanın da Ontario sakinlerinin kayıt dışı menkul kıymet ticareti yapmasına izin veren platformlar işlettiği belirlendiği kaydedildi. Ek olarak KuCoin’in Ontario’da faaliyet göstermesi kalıcı olarak yasaklandı. Borsa 2 milyon Kanada doları yani yaklaşık 1.55 milyon USD para cezasına çarptırıldı.

Kısa süre önce işten çıkarma politikasını uygulayacağını açıklayan Bybit’in, düzenleyici kurum ile işbirliği yaptığı ve uzlaşma anlaşmasına vardığı kaydedildi. Anlaşmanın parçası olarak Bybit, 2,5 milyon dolarlık para cezası ödedi ve uygun şekilde kayıt yaptırmak için ajansla çalışmayı kabul etti.

Borsanın kayıt için görüşmeleri sürerken, bu süre zarfında yeni müşteri kabul edemeyeceği, mevcut hesaplara yeni ürün hizmetleri sunamayacağı ve hiçbir şekilde pazarlama faaliyetinde bulunamayacağı belirtildi.

“Yabancı platformlar kurallara uymalı”

OSC İcra Direktörü Jeff Kehoe konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ontario’da faaliyet göstermek isteyen yabancı platformların kurallara uyması gerekiyor. Aksi takdirde icra takibi ile karşı karşıya kalırlar. Bugün açıklanan kararlar, Ontario menkul kıymetler yasasına uyulmamasına müsamaha göstermediğimizin açık bir göstergesi olarak görülmelidir.” 

KuCoin işbirliği yapmamakla suçlanıyor

Bybit’in aksine KuCoin, OSC’nin soruşturmasında işbirliği yapmamakla suçlanıyor. KuCoin’in Ontario’daki faaliyetlerinin tamamen durdurulması Komisyonun “OSC ile iletişime geçmeleri veya yaptırım eylemiyle karşı karşıya kalmaları gerektiğini” söylemesinden bir yıl sonra geldi.

OSC’ye göre, ne Bybit ne de KuCoin, belirtilen 19 Nisan 2021 tarihine kadar OSC ile iletişime geçmedi veya kayıt olmadı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu