Nedir? Nasıl? Neden?

Cash App, BTC Lightning Network’ü kullanıcılarına sunuyor

Sponsorlu İçerik

Square Inc. olan Block tarafından işletilen bir eşler arası ödeme hizmeti olan Cash App’e Lightning Network, entegre edildi.

Popüler bir mobil ödeme hizmeti olan Cash App, bir güncellemenin parçası olarak Bitcoin Lightning Network‘e entegre edildi. Bu işlem ile katman 2 teknolojisi kullanılarak daha hızlı ve daha ucuz Bitcoin (BTC) transferlerini mümkün oluyor. Bu özellik, blockchain ağına bağlı olmayan taraflar arasındaki işlemlere de izin veriyor. Ağ, amiral gemisi kripto para birimiyle ilgili ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için oluşturuldu.

Cash App eski Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından ortaklaşa kurulan FinTech şirketi ile geliştirildi. Lightning Network, Bitcoin blok zincirinin ölçeklenebilirlik sorununu iyileştirerek, işlem ücretlerini düşürüp işlem hızını arttırıyor.

Uygulama, işlemleri ana zincirden saptırarak iki taraf arasındaki eşler arası ödeme kanallarına yerleştirerek çalışır. Kanal oluşturulduktan sonra, gerçek zamanlı olarak sonsuz sayıda işlemi gerçekleştirebilir. Ödeme yapan kişinin, bir ödeme kanalı açmak için önce kripto para birimini ağa kilitlemesi gerekiyor. Alıcı kilitlendikten sonra, satılan ürün ve hizmetlerin maliyetine göre tutarlar fatura ediliyor.

Geçen ay Dorsey, Spiral tarafından geliştirilen ve Bitcoin ekosistemini geliştirmeye odaklanan bir hizmet olan Lightning Development Kit (LDK) ile bir videoda yer almıştı. LDK, geliştiricileri Lightning protokolünü Bitcoin cüzdanlarına ve ilgili hizmetlere entegre etmesine izin verecek.

Dorsey, Twitter CEO’luğundan istifa etmeden önce Katman 2 protokolünü Twitter ve Blue Sky‘da yeni başlatılan çip hizmetlerine entegre etmekle ilgilendi. Business of Apps‘ın en son verilerine göre, Cash-up’ların ABD ve Birleşik Krallık’ta 36 milyondan fazla kullanıcısı var.

Özelliği Ekleyen Sadece Cash Uygulaması Değil

Arjantin merkezli Belo App, kullanıcılarına Lightning Network erişimi sağlamak için altyapı sağlayıcısı OpenNode ile ortaklık kurduğunu açıkladı. OpenNode Büyüme Başkanı Julie Landrum, anlaşmanın Latin Amerika’daki milyonlarca insanın hızlı Bitcoin işlemleri yapmasına izin verdiğini kaydetti. Geçtiğimiz ay, Ethereum blockchain yazılımı başlangıcı olan ConsenSys, blockchain teknolojisini Mastercard ile birlikte Ethereum Mainnet’te yada özel kullanımlar için ölçeklenebilir hale getiren bir çözüm duyurdu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu