Nedir? Nasıl? Neden?

Celsius’ta para kaybedenler için web sitesi açıldı

Sponsorlu İçerik

İflas eden kripto kredi platformu Celsius Network‘ün mağdur müşterileri için yeni bir web sitesi açıldı. Sitede, iflasın ardından kullanıcıların kaybettikleri paralar miktarlarına göre listelendi. İlk sırada 40 milyon dolarlık kayıp yer alıyor.

12 Haziran ayında likidite problemleri yaşayan Celsius Network, Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. Kripto bankası olarak tanımlanan Celsius’un iflasının ardından birçok mağdur ortaya çıkmıştı. Mağdur yatırımcılar için henüz bir geri ödeme planı sunulmazken, kullanıcıların ne kadar para kaybettiğini açıklayan yeni bir internet sitesi açıldı. Celsiusnetworth.com adlı sitenin 600 binden fazla müşteri bilgisini içerdiği kaydedildi.

Sitede, kayıtlı olan kişilerin sahip oldukları kripto para birimlerinin yanı sıra isimleri ve platform işlemleri kapatıldığında ne kadar varlığın kilitli kaldığı bilgileri detaylı olarak paylaşılıyor. Olayın meraklıları, mağdur kullanıcıları isimlerine göre aratabiliyor ya da rastgele olarak gösterilmeleri seçeneğine yönlendiriliyor.

40 milyonluk kayıpla Jacob Benjamin listenin başında

İnternet sitesi verilerine göre, kaybedilen miktarlar değişiyor. Mesela, birkaç cent kaybeden kullanıcıların yanı sıra ilk 10 kullanıcının 220 dolarlık kayıp yaşadığı gözüküyor. Ama listenin başında 40 milyon dolarlık kaybıyla Jacob Benjamin Fite yer alıyor.

Celsius, kullanıcılarının isim ve işlem geçmişini ifşa etti

 Celsius’un devam eden davasında geçtiğimiz günlerde yeni bir gelişme yaşandı. Platform, mahkeme talebi üzerine platformdaki kişilerin isim ve işlem geçmişlerini mahkeme heyeti ile paylaştı.

Ek olarak yapılan son duruşmada kredi platformunun kişisel bilgilerin gizli kalmasın yönünde talepte bulunduğu ve hakimin bu talebi reddettiği bildirildi. Hakim, ret kararının ardında yatan sebebin sürekli olarak bu tür bilgilerin talep edilmesi olduğunu söyledi. 18.6 Gbyte ve toplamda 14 bin sayfalık kullanıcı verileri, işlem meblağları ve zamanları içeriyor. Bu durumla beraber dosyada adı geçen kullanıcılar başta olmak üzere anonim cüzdanları da tespit edilecek. Bu bilgilere haberimizde yer vermiştik.

Celsius yöneticileri, 56 milyon $ çekti

Celsius Network’ün büyük kripto para düşüşlerinin yaşandığı Mayıs ve Haziran ayında, 3 yöneticinin platformdan 56 milyon dolarlık çekim yaptığı mahkeme dosyalarına yansıdı.

Mahkeme dosyalarında yer alan bilgilere göre; Celsius’un CEO’luk görevini bırakan Alex Mashinsky, eski CSO Daniel Leon ve şu anki CTO Nuke Goldstein‘in Mayıs ve Haziran aylarında şirketten 56 milyon dolar değerinde Ethereum, USDC ve CEL token çekimleri yaptıkları kaydedildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu