Nedir? Nasıl? Neden?

CFTC Başkanı, kripto pazarında daha fazla yetki istiyor

Sponsorlu İçerik

ABD Emtia Vadeli işlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, CFTC’nin kripto para piyasaları üzerinde daha fazla yetki sahibi olacağı mevzuatı destekledi.

ABD’de kripto para piyasasını hangi kurumun denetleneceği konusunda SEC ile CFTC arasında kıyasıya yarış devam ederken, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, katıldığı kongrede tarafını belli etti.

“2022 Dijital Emtia Tüketici Koruma Yasası (DCCPA)” hakkında gerçekleştirilen kongreye katılan Benham, açıklamasında, çalıştığı kurum olan CFTC’nin kripto piyasaları üzerinde daha fazla yetki sahibi olacağı mevzuatı desteklediğini duyurdu. CFTC başkanı, kripto piyasası hem çok büyük hem de çok değişken olduğundan bahsederek, DCCPA’nın artık her zamankinden daha önemli olduğunu savundu.

“Düzenleyici olma talimatını verdim…”

Benham yaptığı açıklamada, piyasa regülasyon yapısına sahip olmadıklarına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Piyasaların nasıl işlediğine dair bu şeffaflığı ve merceği sağlayan piyasa regülasyon yapısına sahip değiliz. Temmuz ayında sunulan tasarı konusunda ise CFTC’ye kripto para piyasasının çoğunluğu için düzenleyici olma talimatı verdim.”

CFTC’nin kripto varlıklar üzerinde denetim ve gözetim kurması için hızlı hareket etmesine olanak sağlayan tasarıdan övgüyle bahseden Behnam, “Piyasadaki volatilitenin bireysel yatırımcılar üzerindeki etkisi, düzenleyici netliğe ve piyasa korumalarına acil ihtiyacı vurguluyor.” ifadelerini kullandı.

Kripto para düzenleme mücadelesi

CFTC, kripto pazarını düzenleme konusunda adım atmış olsa da, bu işe talip olan tek kurum değil. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), DeFi ve kripto düzenlemelerine yüksek öncelik verilmesi gerektiği yönünde aktif olarak çalışmalarda bulundu.

Ancak SEC, sektörü hedef alan sayısız şikayetine rağmen konu kripto düzenlemesi konusunda lider konumda değil.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu