ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

CFTC:’ABD Kripto Para Piyasasında Lider Olmalı’

Sponsorlu İçerik

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) başkanı Heath Tarbert, ABD‘nin kripto para ve Blockchain teknolojisinin yeniliği konusunda dünyaya öncülük etmesini istiyor.

Bloomberg ile yaptığı röportajda, Tarbert kripto para piyasasının mevcut durumunu ele aldı. ABD’nin kripto para ve Blockchain söz konusu olduğunda liderlik etmesini istediğini söyledi:

“Amerika Birleşik Devletleri’nin buna öncülük etmesini istiyorum.”

Tarbert, ETH vadeli işlemlerinin “önümüzdeki altı aydan bir yıla” piyasaya çıkmasını beklediğini de söyledi.

Tarbert’in liderliğinde CFTC, yatırımcıların “fiyat keşfi, riskten korunma ve risk yönetimi” için “güvenebilecekleri” düzenlenmiş bir kripto para vadeli işlem piyasası ile daha iyi koşullar oluşturmayı hedefliyor.

Bu kurallar gelince XRP gibi öncü kripto paralar üzerinde, CFTC’nin düzenleme veya türev teklifleri konusunda nasıl bir rol oynayabileceği belirsiz.

Tarbert, XRP’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir güvenlik olarak sınıflandırılabileceğini söyledi. Ancak, durumun hala net olmadığını ve kripto paranın hala bir meta olarak kabul edilebileceğini ve böylece CFTC’nin yargı yetkisinde olacağını söyleyerek ekledi:

“Sorunun bir kısmını SEC ile paylaştığımız yargı yetkimiz. Eğer bu bir güvenlikse, kendi yetki alanına girer. Eğer bu bir meta ise, bizimkinin altına düşer. Bu yüzden SEC ile yakın bir şekilde çalışıyoruz.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu