Nedir? Nasıl? Neden?

Choice’tan, Avustralya hükümetine kripto düzenleme çağrısı

Sponsorlu İçerik

Avustralya merkezli tüketici savunma grubu olan Choice, kripto para yatırımcılarını artan dolandırıcılıklardan korumak amacıyla hükümeti hareket etmeye çağırdı. Choice, borsaların finansal hizmet sektörlerinde olduğu gibi tüketiciyi koruma yükümlülüklerine bağlı olmasını istediğini kaydetti.

Kripto para alanındaki dolandırıcılıkların artış göstermesiyle Avustralya merkezli tüketici savunma grubu Choice, hükümete regülasyon çağrısında bulundu. Son dönemdeki piyasa çöküşünden, Avustralyalı yatırımcılarla birlikte milyarlarca dolarlık kripto varlık etkilendi. Ülkedeki yatırımcılar kripto alanında oynaklık, dolandırılma veya başka bir şekilde paralarını kaybetme endişeleri taşıyor.

“Kripto piyasası patlıyor yasalar geride kalıyor”

Choice’ın kıdemli politika danışmanı Patrick Veyret konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Kripto piyasası patlıyor, ancak yasalarımız geride kalıyor. Giderek daha fazla Avustralyalı, yeterli tüketici koruması olmadan Bitcoin ve Etherum gibi kripto varlıkları satın alıyor. İnsanların paralarını geri alamadan tüm birikimlerini kaybettiği son zamanlarda borsalarda bir dizi çöküş yaşandı.”

Choice, Avustralya’daki üst düzey yöneticilerine bir rapor sunarak, kripto para birimlerinin düzenlenmesi çağrısında bulundu. Choice ek olarak Avustralya Finansal Hizmetler Lisans rejimine uygun olarak tüm borsalar için bir lisans rejimi önerdi.

Choice grubu, kripto borsalarının yanıltıcı davranış ve haksız sözleşme koşulları yasağı da dahil olmak üzere tüketici koruma hükümlerine bağlı olması gerektiğini talep etti. Borsaların, sahte ödemeleri önleme ve tüketicilere geri ödeme yapmak için önlemlere sahip olması gerektiğini ekledi.

Avustralya iyi bir kripto pazarı

Yapılan bir ankete göre, Avustralya’da yaklaşık 3,6 milyon internet kullanıcısı kriptoya sahip olduklarını doğruladı. Ülke, kriptolara sahip olan kişi sayısı açısından 27 ülke arasından 6. sırada yer alıyor.

Bitcoin, Avusturalya’daki kripto sahiplerinin %63.8’inin cüzdanında bulunan en popüler para birimiyken Ethereum %39.2 ile ikinci sırada yer aldı. Dogecoin %31.7 ile üçüncü sırada.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu