Nedir? Nasıl? Neden?

Çin hükümeti, Shenzhen’de halka dijital yuan dağıtacak

Sponsorlu İçerik

Çin hükümeti, Shenzhen’de bir Lotter programının yardımıyla 30 milyon dijital Çin yuanını (E-CNY) halka dağıtmaya karar verdi. Amaç, pandemi sebebiyle yavaşlayan ekonomiye can vermek.

Birkaç banka, Shenzhen Belediye Ticaret Bürosu ile işbirliğine giderek dağıtımın altyapısını hazırlıyor.

Airdrop hem çevrimiçi hem de çevrimdışı yapılacak. Airdrop ile gelen yuanın etkinleştirilmesi için kullanıcıların Meituan uygulamasına giriş yapmaları gerekiyor.

Girişten sonra, kullanıcıların teşvik için kaydolmaları isteniyor, daha sonra airdrop çekilişi sonucunda e-CNY ödülleri bu uygulama üzerinden alınabilecek.

İşte airdropun diğer detayları

Dijital yuanlar bir piyango sistemi üzerinden dağıtılacak. Piyango yöntemi ile talihliler seçildikten sonra,dijital Yuan, E-CNY’yi kabul eden mağazalarında 15.000’den fazla ürün için uygun olacak. Bu piyangoların kullanıcıları veya katılımcıları 88, 100 veya 128 dijital yuan kazanabilecek.

Shenzhen Belediye Departmanı, Çin Bankası, Çin Tarım Bankası, İletişim Bankası, ICBC, Çin İnşaat Bankası, Çin Tasarruf Bankası, Çin Tüccar Bankası ve Wechat ile birlikte çalışıyor. Dağıtım 30 Mayıstan itibaren başlayacak.

Çin Halk Bankası daha önce dijital Yuan’ın, bazı finansal hizmetlerin verimliliğini artırmanın yanı sıra yerel ekonomilerin ilerletilmesine yardımcı olmak için kullanılabilecek potansiyel bir araç olarak hareket edebileceğini belirtmişti.

Başka eyaletlerde de benzer airdroplar olası gözüküyor. Örneğin, Guangzhou’nun Nansha Bölgesi, harcamaların artırılmasına yardımcı olmak için 10 milyon E-CNY dağıtmayı planlıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu