Nedir? Nasıl? Neden?

Çin, kripto paralara yönelik 13 uygulamayı engelledi

Sponsorlu İçerik

Kripto para madenciliği başta olmak üzere kriptolar konusunda tüm işlemleri yasaklayan Çin, bugün yapılan resmi açıklamada 13 adet kripto uygulamasının yanı sıra pek çok haber sitesi ve sosyal medya hesabının kapatıldığını bildirdi.

2021 yılının Mayıs ayında Çin’de başlayan kripto para endüstrisine yönelik yapılan operasyonlar şu an bile devam ediyor. Pekin Yerel Mali Denetim İdaresi tarafından, Chaoyang Bölgesi Kurumu’na yönelik yapılan açıklamada, onaysız olarak faaliyet gösteren kripto işlem sağlayıcısı 13 uygulamanın engellenerek, kapatıldığı bildirildi.

Kripto odaklı operasyon Çin’deki en zengin ve varlıklı kişilerin yaşadığı Chaoyang Bölge Mahkemesi’nden çıkan kararla geldi. Mahkeme 2021 yılının Eylül ayından bu yana uygulanan yasakların ardından, Çin’de hala kripto madencilik faaliyetleri şaşırtıcı bir şekilde devam ediyor. Ülkede bu konuda ciddi adımlar atılması gerektiğine dair yeni bir uyarı yazısı daha yayınlandı.

23 medya sitesi, 440 profil ve 2 de banka hesabı…

Yeni tarihli resmi açıklamada, kurumun 23 kripto para medya sitesi, toplamda 440 sosyal medya hesabı kapatıldığı belirtilirken, tezgah üstü işlemlerde kullanıldığı tespit edilen iki banka hesabının da yer aldığı kaydedildi.

Madencilik operasyonları gizlice yapılıyor

Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kripto para birimleri ile ilgili tüm faaliyetlerin yasaklandığı Çin, dünyada madencilik çalışmalarının en çok yapıldığı ülkelerin başında yer alıyor. Madencilik operasyonlarının tamamı Çin’de gizli ve izinsiz olarak yapılmaya devam ediyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu