Nedir? Nasıl? Neden?

Çin polisinden kripto ile kara para aklayan çeteye operasyon

Sponsorlu İçerik

Çin polisi, ülkede kripto para birimleriyle 5,6 milyar dolarlık kara para akladığı iddia edilen çeteye operasyon düzenledi.

Çin’de kripto para regülasyonlarındaki olduğu gibi yasadışı fon akışını önlemeye yönelik operasyonlarda büyük bir titizlikle devam ediyor. Kripto varlıklar konusunda katı bir yaptırım politikası uygulayan ülkede bugün büyük bir kara para aklama çetesi çökertildi. Çin’in Hunan eyaletindeki bir ilçe olan Hengyang’da polis, bugün yaptığı açıklamada, yetkililerin ülke genelinde 93 şüphelinin tutuklandığını, 10’dan fazla adrese baskın düzenlendiğini ve 100’den fazla elektronik cihaza el konulduğunu duyurdu.

Ek olarak davayla ilgili 300 milyon yuan’ın dondurulduğu kaydedildi. Polis, suç çetesinin yasadışı fonlarla kripto para satın aldığı ve ardından karlarını aklamak için kripto para birimlerini dolar ile takas ettiğini belirti. Yetkililer, paranın telekom dolandırıcılığı veya kumar gibi alanlardan geldiği iddia ediyor.

Çin, ekonomik ve finansal düzeni bozan bir sektör dediği kripto endüstrisini yıkmak için 2021 yılın Eylül ayında kripto para ticaretini yasaklamıştı. Aynı şekilde kripto ticaret platformlarının kapatılmasının yanı sıra kripto varlıklara yönelik haber yapan siteler ve ajanslarda kapatılmıştı.

Çin, kriptolara yönelik uyguladığı yasaklamalarına rağmen blockchain analiz firması Chainalysis’in bu ayın başlarında yayınladığı kripto benimseyen ülkeler araştırmasında Çin 10. sırada yer aldı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu