Nedir? Nasıl? Neden?

Çin polisinden şarj istasyonuna kripto madencilik operasyonu

Sponsorlu İçerik

Çin’de yetkililerin, elektrikli araç şarj istasyonunda gizlice faaliyet gösteren kripto madencilik tesisine operasyon düzenlediği kaydedildi.

Çin’in Guangdong eyaleti Kalkınma ve Reform Komisyonu, iddiaya göre elektrikli şarj istasyonunda gizli olarak faaliyet gösteren madencilik tesisine baskın düzenledi. Yerel haber kaynaklarına göre, gizli madencilik tesisi kolluk kuvvetlerinin düzenli olarak denetimlerde bulunduğu Guangzhou şehrinde tespit edildi. Söz konusu madencilik tesisinde, 8 milyon dolar olduğu tahmin edilen 190’ın üzerindeki madencilik ekipmanına yetkililer el koydu. Çinli yetkililer, madencilik faaliyetleri yüksek enerji tüketse dahi, faaliyet gösterdikleri şarj istasyonunun da yüksek enerji tüketimi sayesinde gizli kaldıklarını açıkladı.

Kapıda bir gözcü bekletilerek gerçekleştirilen madencilik faaliyetlerinin saat 22.00’da başladığı ve 90 bin kwh’den fazla enerji tükettiği belirtildi.

Yetkililer, madencilik tesisini şarj istasyonunun enerji tüketimini inceledi. Olması gerekenden farklı sonuçlar gördükten sonra tespit etti. Benzer şekilde Jieyang şehrinde de Şubat ayında 916 madencilik ekipmanı ele geçirilmişti. Pekin hükümeti, geçtiğimiz yıl karbon emisyonu hedefleri ve kripto madenciliği sektörünün yüksek enerji tüketimini gerekçe göstererek madenciliği tümüyle yasaklamıştı. Bu yasak, ülkedeki madencilerin faaliyetlerini durdurmasına veya diğer ülkelere göç etmesine yol açtı.

Çin, yeni kripto yasa düzenlemesini duyurdu

Çin’in kripto konusundaki katı politikasının bir parçası olarak ülkenin yüksek mahkemesinin yeni bir kararı bulunuyor. Mahkeme, yasa dışı fonlama konusundaki hukuki kararını kripto para işlemlerini de içerecek şekilde yeniden düzenliyor.

Yapılan karar düzenlemesi doğrultusunda yasa dışı fon toplamaya ilişkin suçluların hapis cezasına çarptırılma ihtimali bulunuyor. Yerel basın haberlerine göre yasanın orijinal özelliklerinden dördü değişmedi ancak suç, çevrimiçi kredi, dijital para işlemleri ve finansal kiralama gibi konulara ilişkin maddeler karara eklendi. Bu yeni hukuki yoruma göre, kripto para işlemlerinin dahil edilmesinin bir sonucu olarak dijital para birimleri adıyla halktan illegal yolla para topladığı tespit edilen kişi veya kurumlar, düzenlenmiş yasa çerçevesinde cezalandırılabilecek.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu