Nedir? Nasıl? Neden?

Çin’de kripto para yaptırımları devam ediyor

Sponsorlu İçerik

Çin, 2021 yılında başlattığı kripto para yaptırımlarında son hızla devam ediyor. Madencilik yasağı ile kripto para birimlerine tarihin en büyük darbelerinden biri vuran ülkede, Siber Güvenlik İdaresi (CAC), bugün yaptığı açıklamada bu sene yüzlerce web sitesi, binlerce hesap ile paylaşımı sildiğini duyurdu.

Kripto paraların yasak olduğu Çin’de devlet otoritesi, baskılarını devam ettiriyor. Çin Siber Güvenlik İdaresi (CAC) yaptığı açıklamada, kripto para tanıtımı yapan 12 bin sosyal medya hesabının kapatıldığını, 51 bin paylaşımın silindiğini ve kripto para birimleri hakkında bilgi veren 105 internet sitesinin yasaklandığını belirtti. CAC, bu adımların arkasında Çin Komünist Partisi’nin kripto para birimleri konusunda aldığı kararların uygulanma zorunluluğu olduğunu açıklarken; hesap, paylaşım ve web sitelerinin kullanıcıların gönderdiği bahşişler yoluyla tespit edildiği bilgisi verildi.

“Operasyonlar devam edecek…”

Bunun dışında operasyonların aynı ciddiyetle devam edeceği mesajı verildi ve kripto para ile ilgili finansal faaliyetlerin de “yasadışı” olduğu belirtildi.

Madenciliğin en çok yapıldığı ülkelerden

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Çin’de dev düzeyde kripto para madencilik operasyonu başlamıştı. Ülkede madencilik faaliyetleri tamamen yasaklanırken, ülkede yasaklar ve madenci göçlerine rağmen Çin’in hala madenciliğin en çok yapıldığı ülkeler arasında 2.sırada.

Ülke hala dünyadaki toplam madencilik hash oranının %21’ini oluşturuyor. Uzmanlar bunun Çin’de ciddi bir yeraltı madencilik ekonomisi olduğuna işaret ediyor. Ülkede ciddi bir VPN kullanımı da var… Çin halkının devletin sıkı denetim yöntemleri nedeniyle dijital yuanı sevmediği biliniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu