Nedir? Nasıl? Neden?

Çin’in CBDC geliştiricisinden Web3’e yönelme çağrısı

Sponsorlu İçerik

Çin’in dijital yuan projesinde yer alan Yao Qian, Çin hükümetini web3 teknolojisinin gelişimini arttırmaya davet etti.

Çin’in kripto para birimleri geliştirmesinde projesinde önemli konumda çalışan Yao Qian, yakın tarihte yayınlanan akademik bir makalede web3 araştırmasını güçlendirmenin Çin’in gelecekteki internet altyapısı için önemli olduğunu söyledi. Qian, Çin Halk Bankası’nın dijital para birimi girişimine öncülük etmişti. Ek olarak Çin’in menkul kıymetler düzenleyicisinin Bilim ve Teknoloji Düzenleme Bürosu Genel Müdürü olarak görev yaptı. China Journal of Finance dergisinde yayınlanan bir makalede Qian, web’ün faydaları özetledi ve çevrimiçi kullanıcılara kimlikleri, verileri üzerinde daha fazla özerklik sağlayan kullanıcı merkezli bir sistem olarak nitelendirdi. Qian ayrıca hükümetin web inovasyonunu teşvik edebileceği beş adım belirledi.

Yao Qian, makalede şu ifadeleri kullandı:

“30 yıllık gelişimden sonra, İnternet şimdi Web 2.0’ın Web 3.0’a evriminde önemli bir noktadadır. Web 3.0’ın ileriye dönük araştırma ve stratejik öngörülerinin güçlendirilmesi, şüphesiz Çin’in gelecekteki internet altyapısının inşası için büyük önem taşımaktadır.”

Qian’ın web3 geliştirme planı

Qian, net sahiplik, sorumluluklar ve güvenlik ile yüksek kaliteli web altyapısı oluşturmanın, gelişimin iyileştirilmesi için çok önemli olduğunu söyledi. Geliştirme araçları ve teknik standartlarla ilgili olarak web2 modelindeki sınırlamalardan bahsetti.

Qian’a göre iyi yönetişim, geliştiriciler için güvenli bir alan sağlayarak, yasadışı faaliyetler için kanalları engelleyerek teknolojik yeniliği teşvik etmeli. Ortak standartlar oluşturmasının ve ağlar arasında birlikte çalışabilirliği teşvik etmenin internet üzerinden işbirliği açacağını kaydetti. Hükümeti ise merkezi olamayan özerk kuruluşlar (DAO) için yasal bir çerçeve ile birlikte açık ve adil dijital vergi kuralları oluşturmaya davet ediyor.

Çin’in web 3 planları kripto paraları içermiyor

Madencilik ve startup açısından bir dönem dünyanın kripto başkenti olan Çin, 2021’de beklenmedik bir şekilde endüstriyi çökertti. Çoğu kripto türü ile birlikte, borsa ve medya kuruluşlarını da tamamen yasakladı. Ancak ülke blockchain teknolojisini geride bırakmadı.

Bu yılın başlarında dijital yuan’ın piyasaya sürülmesiyle, CBDC başlatan ilk gelişmiş ekonomiye sahip oldu. Ülke, blok zinciri uygulamalarını denemek için bölgeler belirleyerek veri paylaşımında ve işletme maliyetlerini düşürmede kullanım örneklerini incelemeye başladı. NFT’ler de ülkede hala teknik olarak yasal ve teknoloji devleri Alibaba ve Tencent’in yatırımlarını çekti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu