Nedir? Nasıl? Neden?

Coinbase, 6 saatlik kesintinden sonra “fonlar güvende” dedi

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Coinbase, ABD banka havalelerini kolaylaştıran çevrimiçi elektronik sistemle ilgili sorunlar yaşadı. Coinbase kullanıcıları banka hesapları aracılığıyla para çekme ve ödeme işlemleri birkaç saat boyunca engelledi.

Kripto borsası Coinbase, Pazar günü yaşanan ve yaklaşık 6 saat süren aksaklık nedeniyle kullanıcılara açıklama yaparak tüm fonların güvende olduğuna dair güvence verdi. ABD banka hesaplarına sahip kullanıcılar, Pazar günü Coinbase borsasında para çekme- ödeme yapma işlemlerinde sorun yaşadı.

Borsa açıklamasında yaşanan sorunu ABD bankaları arasında çevrimiçi transferleri kolaylaştıran Automated Clearing Hause (ACH) adlı elektronik ağdan kaynaklandığını kaydetti. Coinbase’in ABD’deki kullanıcıları banka kartı veya PayPal hesabı kullanabilecekleri için kripto satın almaları tamamen engellenmedi. Ancak kesinti sırasında nakit para çekme işlemleri tamamen donduruldu.

Dünya çapında 103 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu söyleyen Coinbase, kaçının ABD banka hesabına sahip olduğunun belirsizliğini koruduğunu kaydetti.

Hisse fiyatı %9’dan fazla düşmüştü

ACH’den kaynaklanan sorun Coinbase’de yaşanan problemlerin en küçüğü olabilir. Wells Fargo’nun borsa hakkında bir kârlılık uyarısı yayınlamasının ardından hisse fiyatı Perşembe günü %9’dan fazla düştü. 

Hisse senedi analistleri Jeff Cantrell, Amid Patel ve Griffin MacMaster, bir notta Binance ve FTX’ten yükselen rekabetin Coinbase’i baskı altına alacağını ve pazar payını azaltacağını kaydetti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase’de listelenen 9 kripto para birimini “menkul kıymet” olarak tanımlaması son tartışmaların fitilini ateşlemişti. Bu göz önünde bulundurulduğunda düzenlemenin şirket için özel bir zorluk olacağını eklediler.

TradingView verilerine göre, Coinbase, Pazartesi günkü piyasa öncesi seansa %2,3 daha düşük başladı. Hisse başına 63 dolardan işlem görerek, %75 düşüşü kaydetti.

Solana’da da kesinti yaşadı

Coinbase’in ABD bankacılık sistemiyle yaşadığı sorun, bu hafta sonu yaşanan tek kesinti olayı değildi. Solana (SOL), Cumartesi günü 6 saat boyunca hizmet kesintisine uğrayan bir aksaklık nedeniyle işlemleri durdurdu. Kesinti süresi Solana ekosistemindeki DeFi uygulamalarını etkiledi.

Merkezi olmayan ticaret protokolü Mango Markets, Solana’nın sorun çözülene kadar tasfiyeleri idare edemediğini veya teminat mevduatı alamadığını bunun neredeyse 2,5 milyon dolar değerinde en az bir büyük uzun sözleşmeyi etkilediğini belirtti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu