Nedir? Nasıl? Neden?

Coinbase borsasına 350 milyon dolarlık patent davası

Sponsorlu İçerik

DeFi işlemleri için sözleşmeleri kodlayan kripto firması Veritaseum Capital LLC, kripto para borsası Coinbase’e 350 milyon dolarlık dava açtı. Veritaseum, borsanın patentlerini ihlal ettiği ve mahkeme dışı çözüm tekliflerinde “işbirlikçi” davranmadığını iddia etti.

Son günlerini hakkında çıkan iddiaları yalanlayan açıklamalar yaparak geçiren kripto borsası Coinbase’e yeni bir dava şoku…  Veritaseum Capital LLC kendisine ait olan bir patentin kripto borsası tarafından ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı.

Veritaseum’un söz konusu ihlali 3 Temmuz tarihinde Coinbase’e bildirdiği, ancak borsanın uyarı mektubunu ciddiye almadığı iddia edildi. Şirket, Coinbase’in kendisine 350 milyon dolarlık tazminat ödemesinin yanı sıra patent ihlali yaptığını kabul etmesini ve söz konusu patentleri kullanmasının engellenmesini talep etti.

Veritaseum’da SEC tarafından dava edilmişti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Veritaseum tarafından çıkarılan VERI token’larını kayıt dışı menkul kıymet olarak değerlendirerek 2019 yılında şirkete dava açtı. Ek olarak Veritaseum ICO’sunu dolandırıcılıkla suçladı. Dava esnasında şirketin 8 milyon dolardan fazla kripto varlığı SEC tarafından donduruldu. Şirket uzlaşmacı davrandı. Suçlamaları kabul etmedi fakat ret de etmedi… Veritaseum ICO’nun aslında yeni kripto para birimi değişimini test etme girişiminde olduğunu iddia etti.

2019’daki Veritaseum davasının Coinbase’e açılan şu anki davanın, SEC’in kayıtsız ICO’ları çökertme çabalarının bir parçası olduğu biliniyor. Bu politikaya komisyonun ilk kripto para tekliflerini menkul kıymetlerle eşitleyen 2017 DAO raporunun sebep olduğu düşünülüyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu