Nedir? Nasıl? Neden?

Coinbase kripto paranın Amazon’u olmayı hedefliyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası olarak bilinen Coinbase‘in yetkilisi, kripto para birimlerinin ‘Amazon Web Servisleri’ gibi olabileceğini iddia etti.

Coinbase, bulut bölümünün Amazon Web Services’in (AWS) eş değeri olmasını istiyor. Ürün Sorumlusu Surojit Chatterjee, borsanın altyapı ürününün “geliştiricilerin uygulamalarını daha hızlı bir şekilde geliştirmelerine” yardımcı olacağını söyledi.

20 yıl önce kurulan e-ticaret sitesi Amazon’un yan kuruluşu olan Amazon Web Services (AWS) artık şirketin ana kazanç motorudur. 2020’de yaklaşık 45 milyon dolarlık bir gelirle 13 milyar dolardan fazla yıllık işletme kazancı elde etmişti. AWS, kullandıkça öde temeline dayanan, bireylere, firmalara ve hatta hükümetlere isteğe bağlı bulut bilgi işlem platformları sağlar. Hizmetlerinden biri, kullanıcılara internet üzerinden 7/24 erişilebilen sanal ağ kümesi sağlayan Amazon Elastic Compute Cloud’u (EC2) içerir. Şu anda AWS, en yakın rakipleri Microsoft Azure ve Google Cloud‘u geride bırakarak, bulut sektöründe lider olmuştur.

Borsadaki, CPO Surojit Chatterjee’nin Forbes ile yakın tarihli bir röportajda şu şekilde konuştu:

“Kriptoların Amazon Web Sitesi (AWS) olmak istiyoruz. Geliştiricilerin uygulamalarını daha hızlı oluşturmalarına yardımcı olmak için kripto bilgi işlem hizmetleri olarak düşünebileceğiniz tüm bu Coinbase Bulut ürün paketini oluşturuyoruz.”

Kripto para piyasasında fiyat dalgalanmaları oldukça sık meydana geliyor. Coinbase dalgalanmalara dayanabilecek abonelik hizmetleri sunarak ticaret gelirini arttırmaya çalıştığını açıklamıştı. Site müşterilere, bahis yapma olanakları, saklama seçenekleri, bir e-ticaret ödeme sistemi ve Visa banka hizmetleri sunar.

Olgun finansal sisteme geçiş

Chatterjee sözlerine şöyle devam etti:

“Kripto sadece token alıp satmak değil, tüm bu finansal sistemi blok zincirinin üzerine inşa ediyor. Daha fazla yatırım veya spekülasyona dayalı olan bu ilk aşamadan itibaren müşterilerimizi kriptonun fayda aşamasına yönlendirmede büyük rol oynayabileceğimizi düşünüyoruz.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu