Nedir? Nasıl? Neden?

Coinbase, “Merge” öncesinde cbETH adlı token’ını duyurdu

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Coinbase, Ethereum “Merge” geçişinden önce cbETH adlı token’ını ve kendi likit staking hizmetini başlatacağını duyurdu. Borsa, şu anda tek bir protokolün hakim olduğu likit stake piyasasını çeşitlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

Coinbase borsası, kullanıcıların Ethereum’un PoS geçişi versiyonunda stake edilen ETH karşılığında alabilecekleri cbETH adındaki likit stake token’ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Borsa yakın tarihli bir açıklamasında, Coinbase Wrapped Stake ETH anlamındaki cbETH’yi açıklayarak, ayrıntılı bir teknik inceleme yayınladı. Kullanıcılar gerekli likidite koşullarını yerine getirerek 25 Ağustos tarihinde cbETH transferi yapabilecekler.

Hatırlanacağı üzere Ethereum’un PoW’dan (Proof of Work) PoS’a (Proof of Stake) konsensüsüne geçişi 6 Eylül’de başlayacak. Bu yeni token, Coinbase kullanıcılarının stake etme işlemine izim verecek. Ethereum’da staking, kullanıcıların ETH’lerini kilitlemelerini sağlar. Stake edilen ETH daha sonra fikir birliği oluşturmak, işlemleri doğrulamak ve ağın güvenliğini sağlamak için kullanılır. Stake edilen token’lar takas edilemezler.

ETH’yi stake etmek zaten mümkün olduğu için, kullanıcıların ETH’yi DeFi protokollerinde kullanılabilecek bir türev token ile değiştirmesine izin vermek Lido gibi hizmetler ortaya çıkardı. Lido’nun versiyonuna stake versiyonu stETH’dir. Şimdiye kadar, yaklaşık %90’lık bir pazar payına sahip olan Lido, likit staking’e hakim oldu.  

“Likit stake piyasasının rekabetçi çözümlere sahip olması gerekiyor”

Coinbase yayınladığı teknik analizin bir bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Ethereum’daki likit stake piyasasına, ağ penetrasyonunun (ilk fikir birliği eşiği) %33’ünü aşmanın eşiğinde olan tek bir çözüm hakim. Bu nedenle, likit stake piyasasının farklı niteliklere sahip güçlü, rekabet eden çözümlere sahip olması gerekiyor.” 

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu