Nedir? Nasıl? Neden?

Coinbase, Singapur’da hizmet lisansı almayı başardı

Sponsorlu İçerik

Kripto para hizmet lisansı vermek konusunda en zor ülkelerden biri olan Singapur Para Otoritesi (MAS) kripto para borsası Coinbase’e geçici hizmet lisansı verdi.

ABD merkezli kripto borsası Coinbase, Singapur Merkez Bankası ve Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) ülkede hizmet göstermesi için geçici bir hizmet lisansı verdi. Ön lisans alan kripto borsası, ülkede düzenlenmiş dijital varlıklar sunacak. Ön lisans alan kripto şirketlerin ana lisansı almasına da kesin gözüyle bakılıyor.

MAS, Coinbase borsası dahil olmak üzere, Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında DPT platformları için 17 ilkesel onay ve lisans verdi. Coinbase tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“MAS’ın sağladığı Büyük Ödeme Kurumu lisansını almış bulunmaktayız. Bu lisans sayesinde regüle edilmiş olan Dijital Ödeme Token ürünlerini ve hizmetlerini artık Singapurlu müşterilere sunabileceğiz.”

Açıklamanın devamında CEO Brian Armstrong ile MAS’ın fintecht’ten sorumlu yöneticisi Sopnendu Mohanty’nin Singapur’da bir etkinlikte de bir araya gelecekleri bildirildi. Singapur Fintech Festivali 4 Kasım’da gerçekleştirilecek. Eleştirmenler lisans alma sürecinin çok zor olduğuna dikkat çekere MAS’ın düzenleyici bir kurum olarak zorluklar vaat etiğini kaydetti.

Coinbase, Singapur’da genişleyecek

Hacim olarak dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’in bile çıkış yaptığı ve lisans alamadığı Singapur’da, Coinbase’in faaliyetleri artıyor. Hatırlanacağı üzere şirket geçen yıl, Coinbase Ventures aracılığıyla Singapur merkezli 15’ten fazla Web3 proje ve firmasına yatırım yaptı.

Borsa, Singapur’da teknoloji merkezi kurarak, Web3 alanına bilgili kişileri bünyesine dahil etmişti. Geçtiğimiz hafta Singapur’un en büyük bankası olan DBS de akredite müşterileri için kripto hizmetlerini genişletme kararı almıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu