Nedir? Nasıl? Neden?

Coinbase yöneticilerine 3 önemli suçlama ile dava açıldı

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Coinbase arasındaki menkul kıymet satışı tartışması devam ediyorken, borsa yeni bir darbe aldı! Bir şirket hissedarı, aralarında CEO Brian Armstrong‘un bulunduğu borsa yöneticilerine dava açtı. Dava sonucunda ise Armstrong ve yöneticilerin tazminat ödemesi gerekebilir.

Kripto para borsası Coinbase’den Donald Kocher isimli bir hissedar, şirketin iyi performansının, yöneticilerinin kötü yönetimi nedeniyle bozulduğunu iddia ederek dava açtı. Edinilen bilgilere göre hissedar, Coinbase’in Nisan 2021’de Nasdaq’ta listelenmesinden önce, kamuoyunda yanlış temsil edildiğini ve şirketin yöneticiler tarafından son derece yanlış yönetildiğini iddia etti. Hissedar, Coinbase’in o dönemde büyük bir reklam kampanyası yaparak borsaya kullanıcı akınına neden olduğunu ve bunun sonucunda da işlemlerdeki yoğun artış nedeniyle şirketin hizmetleri veremediğini belirtti.

“Yeni müşteriler zarar gördü”

Beklenmedik ve hızlı büyüme nedeniyle şirketin büyüme stratejisinin bozulduğunu öne süren hissedar, böyle bir durumun kullanıcı ve müşterilerin aleyhine olduğunu belirtti:

“Coinbase’in uzun vadede müşteri seviyesini artırma çabaları bu nedenle geri tepti ve yeni müşteri grubunu hem kripto para birimi dünyasına karşı savunmasız hem de zarar gördü.”

“Menkul kıymet kanunu ihlal edildi”

Davacı hissedar Kocher, Coinbase’in yakın zamanda SEC’deki menkul kıymetler listelenmesiyle ilgili şikayetinde, borsanın halka arzının ülkedeki menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini de söyledi. Bilindiği üzere SEC, 9 token’ın menkul kıymet olduğunu belirterek bu konu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

 CEO Brian Armstrong ise bu konuya sert tepki gösterdi ve Coinbase’in hiçbir zaman menkul kıymetleri kote etmediğini iddia etti.

Davalılar: Brian Armstrong, Fred Ehrsam, Marc Andreesen

Donald Kocher’in şikayetiyle sunulan mahkeme dosasında şikayet edilen isimler arasında kripto para ve finans dünyasının yakından tanıdığı isimler yer alıyor. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, CFO Alesia Haas ve baş muhasebe yetkilisi Jennifer Jones‘a ek olarak; Dosyada savunma tarafı olarak Fred Ehrsam, Marc Andreesen, Kathryn Haun, Gokul Rajaram ve Fred Wilson var.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu